Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünal: "1960 darbecilerinin kurduğu düzene sahip çıkıyorlar"

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 1961’de yapılan anayasa ile Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin değiştirildiğini belirterek, “Bugün Atatürkçü ve Cumhuriyete sahip çıktığını söyleyenler...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünal: "1960 darbecilerinin kurduğu düzene sahip çıkıyorlar"

Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 1961’de yapılan anayasa ile Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin değiştirildiğini belirterek, “Bugün Atatürkçü ve Cumhuriyete sahip çıktığını söyleyenler aslında 1960 darbecilerine kurduğu bir düzene sahip çıkıyorlar” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, bir dizi inceleme ve ziyaret için Trabzon’a geldi. Trabzon’da ilk olarak kurucu üyeler ve eski il yöneticileri ile kahvaltı yapan Milletvekili Ünal, 16 Nisan’daki referandum ve yeni anayasa ile ilgili bilgiler verdi. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 112 bin üye sayılarının olduğunu dile getirerek, “Partimizin kuruluşunda büyük zahmetler çeken buradaki büyüklerimizin verdiği enerji ile birlikte daha sonra yapılan çalışmalarla 112 bin üye sayısı oldu. Trabzon’da 6 milletvekilinin 5’ini kazandık. Biz 7 Haziran’da yola çıkarken 6-0 hedefiyle çıkmıştık. Biraz alaya alınmıştı ama 5 milletvekiline ulaştık. Yüzde 66 gibi bir oy oranına ulaştık” şeklinde konuştu.

"Adnan Menderes’in yeter karar milletindir" dediğini ve bunu canıyla ödediğini ifade eden Milletvekili Ünal ise, “1960 darbesini yapanlar 1961’de bir anayasa yaptılar. Yaptıklarını anayasa ile Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yukarıdan aşağıya düzen, rejim, sistem olarak her açıdan değiştirdiler. Şimdi Atatürk’ü referans yapıyorlar ya, hayır 1961 anayasası Atatürk’ün kurduğu bütün düzeneği Cumhuriyetin kuruluş iradesini, kuruluş değerlerini alt üst etti. Bugün Atatürkçü ve Cumhuriyete sahip çıktığını söyleyenler aslında 1960 darbecilerine kurduğu bir düzene sahip çıkıyorlar. 1924 anayasasında ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ifadesi 1961 anayasasında ‘Egemenlik millet adına anayasal organlarca kullanılır’ şekline dönüştürülmedi mi? Egemenlik milletten alınıp anayasal organlara verilmedi mi? Evet o zaman neyi konuşuyoruz. Vesayet dediğimiz şey, milletin egemenlik hakkının bir takım vesayet organlarına devredilmesiydi. 1961’de oldu. Bir takım siyasi ve bürokratik elit milletin iradesinin devlet üzerinde egemen olmaması için mücadele veriyor. Bugün bu mücadele verenlerin ağababaları artık içerideki taşeronları kenara çekip kendileri devreye girdiler. İçeridekilerin tamamı tasfiye ve anlamsız olunca doğrudan Almanya, Hollanda, Amerika’daki bazı yapılar, unsurlar, odaklar devreye girdi” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.