Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ ekonomi zrivesinde konuşan Bakan Arslan,Cihaz yasağına tepki gösterdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Amerika ve İngiltere’ye yapılacak direk uçuşlarda yolculara cihaz yasağı getirilmesini eleştirerek, “Orta Doğu’dan kalkan bir terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika’ya zarar...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ ekonomi zrivesinde konuşan Bakan Arslan,Cihaz yasağına tepki gösterdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Amerika ve İngiltere’ye yapılacak direk uçuşlarda yolculara cihaz yasağı getirilmesini eleştirerek, “Orta Doğu’dan kalkan bir terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika’ya zarar verebiliyor da, Frankfurt üzerinden uçan birinin zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse garanti edemez. Onun yolu şu; Frankfurt’ta da aynı güvenlik tedbirleri uygulayacaksın, İstanbul’da da aynı güvenlik tedbirlerini uygulayacaksın. Kağıt üzerinde yapmayacaksın” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşma yaptı. Aralarında İstanbul’un da bulunduğu 8 şehirdeki 10 havalimanından ABD’ye ve İngiltere’ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcuların uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokulmayacağı kararını eleştiren Arslan, “Küresel dünyada ve ticarette rekabet önemli. Ama rekabeti yaparken ’Ben ondan nasıl daha iyi olabilirim?’ amacıya yol alınmalı. Yoksa ’Ben onun ayağına çelme takayım, tekme vurayım, onu oradan düşüreyim, en başarılı gözükeyim’ derseniz bu uygulama adil olmaz. Fakat dünya bunu uyguluyor. Büyük Türk firmaları dünya çapında rekabet eder hale geldi. Dünya şunu diyor, ’Biz bunlarla rekabet edemiyoruz. Onlar gibi olmalıyız’ demek yerine ’Onları nasıl baltalarız, nasıl çelme takarız?’ diye düşünüyorlar" diye konuştu.

“Dostlarımızın bir kısmı başarılarımızı engellemek adına terör örgütlerini maşa olarak kullanıyor”

Dünya ile rekabet eden Türkiye’nin bu başarısının engellenmek istendiğini dile getiren Arslan, “Ne yazık ki dostlarımızın bir kısmı bu başarımızı engellemek adına gerek dışarıdan gerek içeriden maşalar kullanmaya başladılar. En önemli maşalar terör örgütleri. ’Terör örgütlerini Türkiye’nin başına bela edersek biz başarılı gözükürüz. Pastamıza paydaş olan Türkleri, Türk firmalarını biz bu sektörden uzaklaştırmış oluruz’ demeye başladılar. Bu hedef doğrultusunda yürümeye başladılar. Ama bir şeyi unutmasınlar; kullandığınız maşa hayra değilse, insanların menfaatine değilse, o maşa ısınır ve sizin elinizi yakar. O yüzden diyoruz ki terörle mücadelede, dünyanın neresinde olursanız olun mücadele etmeliyiz. Terörün türü, çeşidi nereden geldiği önemli değil. Terör her yerde terördür" şeklinde konuştu.

“Frankfurt üzerinden uçan birinin zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir”

Amerika ve İngiltere’ye yapılacak direk uçuşlarda yolculara cihaz yasağı getirilmesini tenkit eden Arslan, “Eğer bir tedbir almak gerekirse sadece Türkiye’de değil her yerde almak gerekir. Birkaç gündür hepiniz şahit oluyorsunuz; havacılık sektöründe Atatürk Havalimanı’nda dahil olduğu 8 tane havalimanlarına 10 farklı noktadan yeni bir uygulama getirildi. İnsanımızın yolculuk konforundan daha önemli olan güvenlik tedbiridir. Ama güvenlik tedbirini bir yerde alıp başka bir yerde almıyorsanız, o zaman bu başka türlü olur. Bunun arkasında başka niyetler var demektir. Terör üreten bir bölgeden bir terörist Türkiye’ye gelip Türkiye üzerinden Amerika’ya, İngiltere gidiyorlar. Aynı bölgeden başka bir yere gelip, Amerika’ya İngiltere’ye giden farklı mı davranıyor? Bizim söylediğimiz şu; güvenlik tedbirlerinin sonuna kadar alalım. Güvenlik tedbirleri adı altında başka niyetleriniz olmasın. Yine güvenlik tedbiri adı altında haksız rekabet olmasın. Dünya sivil havacılık otoritesinin koyduğu güvenlik tedbirlerinin birebir uyguluyoruz. Hatta ilave güvenlik kuralları da uygulanıyor. Evet, biz diğer güvenlik tedbirlerini de uygulamaya hazırız ama sadece Türkiye’de uygulamayalım. Başka yerde de uygulayalım. Orta Doğu’dan kalkan bir terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika’ya zarar verebiliyor da, Frankfurt üzerinden uçan birinin zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse garanti edemez. Onun yolu şu; Frankfurt’ta da aynı güvenlik tedbirleri uygulayacaksın, İstanbul’da da aynı güvenlik tedbirlerini uygulayacaksın. Kâğıt üzerinde yapmayacaksın” açıklamasını yaptı.

“20 milyon kişi şu anda aktif olarak 4.5G kullanıyor”

75 milyon mobil üyesinin olduğunu anlatan Arslan, “60 milyonun üzerinde geniş bant abonesi olan insanımız var. İster eğitimde, ister sosyal hayatta, ister iş hayatında. Bundan 11 ay önce 3G yetmez dedik ve dünya ile birlikte 4.5 G’ye geçtik. Başarılı çalışmalar sonucunda 46 milyon kişinin 4.5G hattı var. Bunlardan cihazı uygun olanlardan yaklaşık 20 milyonu şu anda faal. Maksadımız kullanım alanını yükseltmek. Çünkü 2020 hedefi olarak 5G’yi ortaya koyduk. Bunun yanında sadece havacılık değil uzay alanında da çalışmalar yapıyoruz. Uzay Ajansı’nın kurulması için çaba gösterdik. Uydu üretiminin bizzat Türkiye’de yapılabilmesi ve Türkiye’den fırlatma kabiliyetine sahip olması için çalışmalar yaptık” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.