Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türksoy Üyesi Ülkelerin Kültür Ve Sanat Elçileri Beştepe’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kasseinov ve beraberindeki heyeti Beştepe’de kabul etti.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kasseinov ve beraberindeki heyeti Beştepe’de kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasseinov ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı kısa konuşmada, 1993’te kurulan TÜRKSOY’un Türk dili, kültürü ve sanatının korunması, canlandırılması ve araştırılması yönünde gerçekleştirdiği çalışmaları takdirle karşıladığını vurguladı.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Kasseinov ile Nevruz etkinlikleri vesilesiyle Türkiye’de bulunan Azerbaycanlı, Kazakistanlı, Kırgızistanlı, Türkmenistanlı, Moldovalı, Bosna-Hersekli, Makedonyalı ve Moğolistanlı sanatçıları kabulü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Nevruz’un sadece Avrasya’nın değil bütün dünya ailesinin birleşmesine ve bütünleşmesine vesile olmasını dilediği öğrenildi.
Kabulün ardından Kasseinov ve beraberindeki sanatçılar, Nevruz anısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a içinde yumurta, buğday, çerez ve kuru yemişlerin yer aldığı bir "semini" (sini) ve geleneksel Kazak giysisi "çapan" hediye ettiler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuklarını Türk sanat musikisinden seçme eserlerin yer aldığı birer müzik CD’si armağan ederek uğurladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.