Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen Lider Berdimuhamedov, Şair Firaki’nin Anıtını Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmen şair Mahtumkulu Firaki’nin Dikmen Vadisi’ndeki anıtını ziyaret etti.Türkmen lider Berdimuhamedov,...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmen şair Mahtumkulu Firaki’nin Dikmen Vadisi’ndeki anıtını ziyaret etti.
Türkmen lider Berdimuhamedov, Ankara’daki temaslarına Dikmen Vadisi’ndeki şair Mahtumkulu Firaki’nin anıtını ziyaret ederek başladı. Berdimuhamedov’un Dikmen Vadisi içerisindeki Türkmenistan Parkı’nda bulunan anıt ziyaretine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek eşlik etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı parkta aracından inen Türkmen lideri, Gökçek ve beraberindeki heyet karşıladı. Yeşil halı üzerinde yürüyerek şair Firaki’nin anıtının önüne gelen Berdimuhamedov, anıta çelenk bıraktı. Anıta saygı selamı veren Berdimuhamedov, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na hareket etti.
1724-1807 yılları arasında yaşamış olan Mahtumkulu Firaki, Türkmen şairlerin en önemlileri arasında yer alıyor. Dikmen Vadisi’ndeki Mahtumkulu Firaki anıtı, 29 Şubat 2012 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gurbangulu Berdimuhamedov’un teşrifleriyle açılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.