Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kanbay: “FETÖ’ye karşı Türkiye-KKTC sıkı işbirliği devam ediyor”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, “FETÖ’ye karşı Türkiye-KKTC sıkı işbirliği devam ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2018 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, “FETÖ’ye karşı Türkiye-KKTC sıkı işbirliği devam ediyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay bir basın toplantısı düzenledi. FETÖ yapılanması ve bu yapıya karşı sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kanbay, Türkiye ile KKTC arasında da sıkı işbirliğinin sürdüğüne işaret etti. KKTC Polis Genel Müdürlüğüne yönelik FETÖ soruşturmalarının da devam ettiğini belirten Kanbay, “Bazı tedbirler alındı. Bazı işleri bazı kişilerin engellememesi için adımlar atıldı. Ancak henüz daha mahkemeye yansıyan bir durum olmadı” ifadelerini kullandı.

Kanbay, “FETÖ terör örgütü KKTC’de sadece polis ya da askeri değil sivil alana da yerleşti. Gerekli takip yapılıyor. Buradaki bazı yapılandırmaların kendilerini tasfiye edip başka yerlere, hatta Güney Kıbrıs’a gittiğini görüyoruz” diye konuştu. Kanbay, KKTC yasalarında terör örgütü tanımı olmadığı için yargılamada sorunlar yaşandığını, gerek FETÖ gerekse PKK üyesi olabilecek KKTC vatandaşları ile ilgili soruşturmalarda sıkıntılar olduğunu söyledi.

15 Temmuz yıldönümü nedeniyle şehit düşenler için düzenlenecek anma etkinliklerini de paylaşan Kanbay 15 Temmuz Pazar günü sabahı şehitler anıtına çelenk konulacağını, gün boyu Bedesten’de fotoğraf sergisi olacağını, akşam da Selimiye Meydanı’nda bir anma gecesi düzenleneceğini anlattı.

Sorular üzerine Kanbay, yeni dönemde Türkiye-KKTC ilişkileri ile ilgili olarak, siyasi ve diplomatik ilişkilerin zaten Dışişleri Bakanlığı ile devam ettiğini, ancak ekonomik ilişkilerle ilgili daha önce Başbakanlık ya da Başbakan Yardımcılığının yetkili olduğunu, artık bu kurumlar olmadığı için, hazine ve dış yardımlar yetkisinin Cumhurbaşkanlığının üstleneceğini söyledi. Kanbay, Kıbrıs konusunda ise BM tarafından atanan yeni geçici özel temsilcinin Eide gibi bir görevi olmayacağını, sadece nabız yoklamak için 23 Temmuz’da adaya gelmesinin beklendiğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.