Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında “Kültürel İşbirliği Uygulama Programı” imzalandı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında imzalanan “Kültürel İşbirliği Uygulama Programı” na ilişkin “Önümüzdeki aylarda, yıllarda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında gerek kültür gerek sanat alanında...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında imzalanan “Kültürel İşbirliği Uygulama Programı” na ilişkin “Önümüzdeki aylarda, yıllarda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında gerek kültür gerek sanat alanında ortak etkinliklerin nasıl arttığını hep birlikte göreceğiz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Suudi Arabistan Krallığı ve Enformasyon Bakanı Adel Bin Zaid Al Toraifi ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirmek amacı ile “Kültürel İşbirliği Uygulama Programı” imzalandı.
Bakanı Avcı, “Kültürel İşbirliği Uygulama Programı”nın Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki kültürel ilişkileri pekiştireceğine dikkat çekerek, “Bu programın bir özelliği var. Bu gerçekten yapılacak işleri ihtiva eden bir program. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda, yıllarda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında gerek kültür gerek sanat alanında ortak etkinliklerin nasıl arttığını hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.
Suudi Arabistan Krallığı ve Enformasyon Bakanı Adel Bin Zaid Al Toraifi ise söz konusu protokole ilişkin, “Sayın Bakanımızın da söylediği gibi bu protokol sadece kağıt üzerinde değil” ifadelerini kullandı.
“Türk aydınlarını ve sanatçılarını her zaman Suudi Arabistan’a bekleriz” diyen Toraifi, “Onlar bizim kardeşlerimizdir. Suudi Arabistan’da onları ağırlamaktan mutluluk duyarız. Suudi gençler, ister erkek ister kadın sanatçılarımız, aydınlarımız Türkiye’de bir sanat sergileyecekler ve orada kültürel faaliyetler göstereceklerdir. Sayın Bakanım ve benim kontrolüm altında olacaklardır” açıklamasında bulundu.
İki bakanın konuşmalarının ardından Türkiye ve Suudi Arabistan arasında “Kültürel İşbirliği Uygulama Programı” imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.