Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-Slovenya KEK Toplantısına Bakan Çağatay Kılıç başkanlık edecek

Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı Ankara’da gerçekleştirilecek. Toplantıda, Türk Heyetine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sloven Heyetine ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec başkanlık edecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı Ankara’da gerçekleştirilecek. Toplantıda, Türk Heyetine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sloven Heyetine ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec başkanlık edecek.

Ankara’da 30-31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı’na Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlık edecek. Devlet Konukevi’nde yarın 14.30’da Bakan Çağatay Kılıç ile Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec arasında gerçekleştirilecek ikili görüşmenin ardından, iki bakan ’Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu VII. Dönem Toplantısı Protokolü’nü imzalayacak.

Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısında, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin mevcut durumunun yanı sıra, yatırım ve müteahhitlik konuları ele alınacak. Ticarette karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümünü teminen uygulamaya konulması gereken tedbirlerin tespit edileceği toplantıda ayrıca, Gümrük Birliğinin güncellenmesi, özel sektörler arası işbirliği, enerji, ulaştırma, küçük ve orta ölçekli işletmeler, bilim ve teknoloji, çevre, tarım, sağlık, turizm ve üçüncü ülkelerde işbirliği, gençlik ve spor konuları da ele alınacak.

Devlet Konukevi’nde, 14.30’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec arasında gerçekleştirilecek görüşmenin ardından, iki bakan basın mensuplarına açıklama yapacak. Daha sonra üzerinde mutabık kalınacak hususları içeren ’Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu VII. Dönem Toplantısı Protokolü’ iki bakan arasında saat 17.30’da imzalanacak.

Slovenya ile ticaret hacmi artan bir seyir izliyor

Türkiye ile Slovenya arasındaki ikili ticaret hacmi artan bir seyir izlerken 2004 yılında 391,7 milyon dolar olan Slovenya ile ikili ticaret hacmi 2014 yılında 1 milyar doları aştı. İkili ticarette Türkiye’nin ’dış ticaret fazlası’ verdiği Slovenya’ya 2016 yılında ihracat bir önceki yıla göre yüzde 14,5 oranında artarak 928 milyon dolar olarak gerçekleşirken, yine 2016 yılında bu ülkeden ithalat ise bir önceki yıla oranla yüzde 13,9 azalarak 296 milyon dolar olarak kaydedildi.

Öte yandan, 2017 yılı Ocak-Mart dönemi itibariyle, Slovenya’ya ihracat bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44,1 oranında artarak 267 milyon dolar, Slovenya’dan ithalat ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 oranında artarak 76,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.