Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Sanatçılar Birliği'nden genel seçim açıklaması

Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Orkestra Şefi İnci Özdil, 7 Haziran genel seçimlerinde gerici, bölücü, laiklik ve özgürlük düşmanı, sanatı ayaklar altına alan kuvvetlerle, Türkiye’yi birleştiren, ilerici, aydınlanmacı...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Sanatçılar Birliği'nden genel seçim açıklaması
Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Orkestra Şefi İnci Özdil, 7 Haziran genel seçimlerinde gerici, bölücü, laiklik ve özgürlük düşmanı, sanatı ayaklar altına alan kuvvetlerle, Türkiye’yi birleştiren, ilerici, aydınlanmacı güçlerin mücadelesine tanık olacaklarını söyledi.

İnci Özdil basın açıklamasında, “Türkiye’de opera, bale, senfoni orkestraları ve tiyatrolara yapılan saldırılara ses çıkarmayanlar, Meclis’ten geçirmeye çalıştıkları TÜSAK yasasında AKP’ye destek verenler, konservatuvarlar ve güzel sanatlar fakültelerinin yüzde 70’ine yakın yüksek lisans, mastır ve doktora programlarını YÖK’ün kapatma girişimlerine karşı kılını kıpırdatmayanlar bugün sanatçılardan medet ummaktadırlar. Sanatçılarımızı ve aydınlarımızı tuzağa düşmemeye, ülkemizi birleştirecek anti-emperyalist, bağımsızlık, laiklik, aydınlanma değerlerini savunan, Cumhuriyet’i ve onun kazanımlarını koruyan, milletimizi Atatürk’te birleştiren güçlerle birleşmeye davet ediyoruz.” dedi.

Özdil, vatana, toprağa, bayrağa, dil bayrağı olan Türkçe’ye tüm vatandaşlarla birlikte sahip çıkacaklarına vurgu yaparak, tüm sanatçıları, aydınları Türkiye Sanatçılar Birliği'ne çağırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.