Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Maarif Vakfı Kanun Tasarısı Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Türkiye Maarif Vakfı Kanun Tasarısı kabul edildi.Kanun Tasarısı uyarınca, Maarif Vakfı’nın amacının, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 00:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Türkiye Maarif Vakfı Kanun Tasarısı kabul edildi.
Kanun Tasarısı uyarınca, Maarif Vakfı’nın amacının, yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmeti vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesinden üniversite eğitimine kadar burslar vermek; okullar, eğitim kurumlarına ve yurt gibi tesisler açmaktır. Maarif Vakfı’nın karar organının 12 üyeden oluşacak. Üyelerden dördünün Cumhurbaşkanı’nın, üçünün Bakanlar Kurulu tarafından atama yedi daimi üye ile ikisi milli eğitim temsilcisi olmak üzere Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu temsilcilerinden oluşacak.
Maarif Vakfı’nın gelirleri arasında bağış ve yardımlar, iktisadi işletmeler ve ortaklıklardan sağlanan gelirlerden oluşuyor. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Maarif Vakfı’na Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden bir milyon TL aktarılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.