Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ile Pakistan arasında sağlık mutabakatı imzalandı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif’in görüşmesinin ardından Türkiye ile Pakistan arasında sağlık sistemlerinin güçlendirilmesine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. Bakan Akdağ, 15...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif’in görüşmesinin ardından Türkiye ile Pakistan arasında sağlık sistemlerinin güçlendirilmesine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı. Bakan Akdağ, 15 Temmuz darbe girişimini ilk kınayan ülke olan Pakistan’a teşekkür etti.
Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, bu sabah saat 09.30 sıralarında Beşiktaş’taki Conrad Otel’de Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmenin ardından, “Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Pencap Sağlık Departmanı Arasında Halk Sağlığı Programlarının ve Sağlık Sistemlerinin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı.
İmza töreninin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik bağına vurgu yapıp 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk destek veren Pakistan’a teşekkür ederek, “Kurtuluş Savaşı’nda Pakistanlı kardeşlerimizin bizim için yaptıklarını asla unutmadık. Pakistan, bu hassasiyetin 15 Temmuz’da ülkemizde meydana gelen hain darbe girişiminde de gösterdi. Pakistan Parlamentosu, bu darbe girişimini oy birliğiyle kınayan ilk ülke oldu. Pencap Başbakanı’na ve bütün Pakistan halkına şahsım ve memleketim adına bir kez daha şükranlarıma sunuyorum” şeklinde konuştu.
“Birlikte çalışacağız”
Konuşmasına imzalanan mutabakat hakkında bilgi vererek devam eden Akdağ, “Pakistan’daki sel felaketi sırasındaki ortak çalışmalarımızın yanı sıra, felaketin ardından ülkemiz tarafından bölgede inşa edilen konutlar, okullar, camiler ve hastanelerle kalıcı destek sağladık. Bugün sizin huzurunuzda yeni bir mutabakat zaptı imzaladık Pencap Sağlık Bakanlığı’yla. Baş başa görüşmelerimizde de, heyetler arası görüşmelerimizde de inşallah Pencap’taki sisteminin dönüşümü konusunda önümüzdeki aylarda da birlikte çalışacağız. Çok uzun yıllara dayalı tecrübemden şunu biliyorum: Bir ülkede politika, sağlık sistemini dönüştürmeye karar vermişse, yolu yarılamış demektir. Başbakan Sayın Şahbaz Şerif’in kararlılığını bugün ziyadesiyle gördüm ve bu beni çok mutlu etti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışı münasebetiyle ülkemizde bulunan değerli misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.