Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Helsinki’de sözde soykırımı metinden çıkarttı

Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA) toplantısında, Ermenistan tarafından eklenmek istenen sözde soykırım önerisinin Türk delegasyonun çabalarıyla reddedildiği...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA) toplantısında, Ermenistan tarafından eklenmek istenen sözde soykırım önerisinin Türk delegasyonun çabalarıyla reddedildiği belirtildi.

AGİT-PA toplantısına katılan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, yaptığı yazılı açıklamada, “Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT-PA)’nin 24. Genel Kurulu 5-9 Temmuz 2015 tarihleri arasında Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de gerçekleşmekte. AGİT-PA’ ya CHP’den Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar- İstanbul Milletvekili Didem Engin, AKP’den Adana Milletvekili. Talip Küçükcan, Düzce Milletvekili Faruk Özlü – İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Sakarya Milletvekili. Mustafa İsen ve MHP’den Antalya Milletvekili Mehmet Günal katılmakta. Bugün gerçekleşen oturumda AGİT-PA karar tasarısına Ermenistan tarafından eklenmek istenen sözde soykırım önerisi Türk delegasyonun çabalarıyla reddedildi.” dedi.

Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi’nde temsilci olan CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, NATO-PA’da konunun aynı şekilde karar tasarısına eklenmek istendiğini bunu önlediklerini, bu seferde konunun AGİT-PA’ya getirildiğini belirtti. AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar ile birlikte bu sabah katıldıkları Siyasi İşler ve Güvenlik Komitesi’nde konuyla ilgili açıklamaları sonrası sözde soykırım iddialarının karar metnine konulmadığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.