Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'den 'vize' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize muafiyeti konusunda AB ile somut bir yol haritası üzerinde anlaşılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'den 'vize' açıklaması
Çavuşoğlu, AB Bakanı Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn; Ankara'daki "Türkiye-AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı"nın ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize serbestisi konusunda Avrupa Birliği ile somut bir yol haritası üzerinde anlaşılması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca, AB'nin Türkiye'deki yaklaşık 3 milyon Suriyeli için söz verdiği insani yardımı gönderme sürecini hızlandırmasını talep etti.

AB Bakanı Çelik, geçen dönemde 17'inci ve 33'üncü fasılların açıldığını hatırlatarak, "Yeni dönemde müzakerelerin kalbini oluşturan basın özgürlüğü, temel haklar ve hürriyetler gibi konular içeren fasılların (23 ve 24'üncü fasıllar) açılmasını bekliyoruz. Bu konularda çok fazla eleştiri dile getiriliyor. Bu eleştiriler gerçekten demokrasi ve insan hakları konusunda bir ilerleme amacı taşıyorsa o zaman buyrun bu fasılları açalım diyoruz" dedi.

"ZAMANLAMA TÜRKİYE'YE BAĞLI"

Mogherini ise Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması için sürdürülen çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Hahn, bu soruna bir çözüm bulunacağına inandığını ve zamanlamanın Türkiye'ye bağlı olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.