Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'den Almanya'ya sert tepki!

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasından bu yana; hükümetin, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile görüşmediği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'den Almanya'ya sert tepki!
Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak kabul etmesi nedeniyle Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi ilişkilere yansıyan kriz sürüyor.

2 Haziran'da alınan karardan sonra Türkiye Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu aynı gün Ankara'ya çağırdı. O tarihten bu yana Türkiye Almanya'da maslahatgüzar seviyesinde temsil ediliyor.

Ankara ikinci tepki olarak Alman milletvekillerinin ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı’nın İncirlik Üssü'nde IŞİD'e karşı mücadele eden Alman askerlerini ziyaretine onay vermemişti. Ardından Federal Meclis Savunma Komisyonu üyelerinin Türkiye'ye yapacağı üç günlük resmi temaslar da Türkiye tarafından onaylanmadı.

HÜKÜMET, ALMAN BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞMÜYOR

Son olarak da Alman haber ajansı DPA, Büyükelçi Erdmann'a Türk Dışişleri Bakanlığı ve diğer hükümet makamları tarafından randevu verilmediğini ve görüşme tekliflerinin yanıtlanmadığını bildirdi.

Haberde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından onaylanması kaydıyla büyükelçilik düzeyinin altındaki Alman yetkililerin ara sıra randevu alabildiklerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.