Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi kuruluşların temsilcilerinden açıklama

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesinden itibaren darbenin karşısında durduklarını belirterek “O günden bu yana sivil toplumun en büyük kuruluşları olarak devletimizin ve Meclisin yanındayız” dedi.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 02:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 02:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi kuruluşların temsilcilerinden açıklama
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesinden itibaren darbenin karşısında durduklarını belirterek “O günden bu yana sivil toplumun en büyük kuruluşları olarak devletimizin ve Meclisin yanındayız” dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamun-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, TİSK Başkanı yavuz Eyüpoğlu’nun hazır bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi kuruluşların temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ziyaret ettikten sonra yaptıkları açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Türk milletine geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi üyesi kuruluşların temsilcileri adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bizler ilk geceden itibaren milletimizin tamamı gibi darbenin de karşısında durduk. Hem milletimize hem üyelerimize demokrasiye sahip çıkma mesajını güçlü şekilde verdik. O günden bu yana sivil toplumun en büyük kuruluşları olarak devletimizin ve Meclisin yanındayız. 16 Temmuz günü TBMM Genel Kuruluna birlikte katıldık. Daha sonra 538 STK temsilcisi ile birlikte Meclis Başkanımız ve siyasi partilerimizin temsilcileri ile bir araya geldik. Bu akşam da devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hem geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk hem de bu süreçte yapılanları, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri, STK’lar olarak bizim üzerimize düşen görevleri istişare ettik. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük tehditlerden birisi ile karşılaştık. Tarihimizdeki en olağanüstü dönemlerden birisini yaşıyoruz. Bu süreçte bizler de ilk andan itibaren devletimizin yanındayız. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Özellikle yurt dışında büyük bir bilgi kirliliği var. Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ile ilgili Türkiye ekonomisi ile ilgili spekülatif haberler çıkmaktadır. Bu konuda STK’lar olarak daha aktif rol alacağız. Biz zaten yurt dışındaki muhataplarımızla temasa çok önceden başladık, yaşananları net bir şekilde anlattık, Türkiye ekonomisinin gücünü anlattık. Ülkemizin daha güçlü hale gelmesine katkı vermeye devam edeceğiz. AB’nin temel organları arasında yer alan Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesinde muhataplarımız darbeyi kınadılar, bizim talebimiz doğrultusunda halkımızla dayanışma içinde olduklarının vurgusunu yaptılar. Şehitlerimiz için bir çalışma yapacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.