Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-Ürdün diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlandı

Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Türkiye ile Ürdün ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları kapsamında yaptığı konuşmada, IKBY’de yapılan bağımsızlık referandumunun ortaya çıkaracağı sonuçların görmezden gelinemeyeceğini...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk-Ürdün diplomatik ilişkilerinin 70. yılı kutlandı

Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Türkiye ile Ürdün ilişkilerinin 70. yılı kutlamaları kapsamında yaptığı konuşmada, IKBY’de yapılan bağımsızlık referandumunun ortaya çıkaracağı sonuçların görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, Türkiye ile Ürdün ilişkilerinin 70. yılı sebebiyle düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada iki ülke arasında karşılıklı vize muafiyeti, direk uçuşlar ve serbest ticaret anlaşması ve üst düzey ziyaretlerle ilişkilerin güçlülüğüne vurgu yaptı. Murat Karagöz, orta doğunun içinde bulunduğu zor durumdan ülkenin de etkilendiğini söyledi. Karagöz, IKBY’de yapılan bağımsızlık referandumunun ortaya çıkaracağı sonuçların görmezden gelinemeyeceğini de vurgu yaptı. Karagöz bu referandumunun yalnızca Irak için değil uzun sürede bütün bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecek sonuçlar doğuracağını söyledi.

Türk-Ürdün ilişkilerinin ele alındığı seminere gazeteci yazar Dr. Mohammad Abu Rumman, İbni Haldun Üniversitesinden Dr Burhan Köroğlu da katıldı Türk Ürdün Dostluk Grubu Başkanı Muhammed Al Ayazreh soruları cevapladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.