Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turan’dan Oylama Yorumu

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis Genel Kurulunda Yapılan Oylamada Chp Grubunun Tavrını Değerlendirerek, “sokakta ‘çarkçı Kemal’ Olarak Kullanılan İfadenin Ne Anlama Geldiğini Görmüş Olduk. Kılıçdaroğlu Verdiği Sözde Durmayarak Niteliğini Ortaya Koymuştur” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turan’dan Oylama Yorumu
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis Genel Kurulunda yapılan oylamada CHP Grubunun tavrını değerlendirerek, “Sokakta ‘Çarkçı Kemal’ olarak kullanılan ifadenin ne anlama geldiğini görmüş olduk. Kılıçdaroğlu verdiği sözde durmayarak niteliğini ortaya koymuştur” dedi.
Dün gerçekleştirilen oylamalarda CHP’li vekillerin tamamının ‘Hayır’ oyu verdiğinin altını çizen Turan, “Dokunulmazlıkları sürekli olarak gündemde tutan parti CHP’ydi. Partimizle ilgili olmadık iftiralar atarak bizim yargıdan korktuğumuzu söyleyen de yine CHP’ydi. Biz, ‘bütün dokunulmazlıkları kaldırıyoruz’ dedikten sonra bu kez yan çizmeye başladılar. CHP’li birçok milletvekili ‘hayır’ demek için sıraya girdiler. Kanaatlerini açıklamaktan çekinmediler. Ancak bir tek CHP’li milletvekili bile ‘evet oyu vereceğim’ diye açıklama yapmadı. Dün Anayasa değişikliği ile ilgili görüşmelerde bunu CHP grubuna söyledik. ‘Dokunulmazlıkların kaderi sizin elinizde. Eğer siz evet derseniz referanduma gitmeden dokunulmazlıklar kalkar. Eğer siz hayır derseniz kalkmaz’ dedik. Ne yazık ki dediğimizi yapmadılar” dedi.
“ÇARKÇI KEMAL İFADESİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ GÖRMÜŞ OLDUK”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu verdiği sözü tutmamakla eleştiren Turan, “Bizim için söz, namustur. Dün sabah Grup Toplantısında namus ve şeref kavramlarını kullanarak Cumhurbaşkanımıza hakaret eden Kılıçdaroğlu’nun sözünde ne kadar durduğunu milletimiz gördü. CHP grubu neredeyse blok halinde ‘hayır’ oyu verdi. Sözünde durmayan bir parti ve Genel Başkan var karşımızda. Sokakta ‘Çarkçı Kemal’ olarak kullanılan ifadenin ne anlama geldiğini görmüş olduk. Kılıçdaroğlu verdiği sözde durmayarak niteliğini ortaya koymuştur. Merak ediyorum, bundan sonra CHP şehit ailelerinin karşısına hangi yüzle çıkacak? HDP ile yan yana durduğunu ne şekilde anlatacak? Gerçekten Kılıçdaroğlu, zor olanı başardı. 5-6 yıl içerisinde Mustafa Kemal’in partisi olarak anılan CHP’yi, terör destekçisi, HDP koruyucusu, sözünde duramayan bir parti haline getirdi. Umarım CHP aklını başına alır ve Cuma günkü oylamada değişikliğe evet diyerek, referanduma gitmeden düzenlemenin Meclis’ten geçmesini sağlar. Eğer CHP bunu yapmazsa, dün Genel Kurul’daki konuşmamızda da ifade ettiğimiz gibi, köy köy, kasaba kasaba dolaşarak CHP’nin bu tutumunu milletimize anlatacağız. Biz AK Parti Grubu olarak yine eksiksiz bir şekilde Cuma günü Genel Kurul’da olup oy kullanacağız. Hatta Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman oturumu yönetecek. Değişiklik teklifine imza atan 316 milletvekilimiz oylarıyla da bu teklife sahip çıktıklarını göstereceklerdir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.