Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunus’ta “Tunus’a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı” düzenlenecek

Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan “Tunus’a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı”na Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan “Tunus’a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı”na Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in de yer aldığı bir heyetle iştirak edileceğini bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan Tunus’ta düzenlenecek olan “Tunus’a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı”na ilişkin yapılan açıklamada, "Tunus’ta 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan “Tunus’a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı”na Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli başkanlığında, Sayın Bakanımız ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin’in de yer aldığı bir heyetle iştirak edilecektir. Sözkonusu Konferans, Tunus devriminden sonra ülkede başlatılan ekonomik reform ve yeniden yapılanma sürecinde uluslararası toplumun desteğinin güçlendirilmesini hedeflemektedir. Konferansta, Tunus’ta 2016-2020 Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde gerçekleştirilecek önemli projelerin açıklanması, bu kapsamda hem katılımcı ülke ve uluslararası kuruluşların Tunus’un kalkınma planı çerçevesindeki hedeflerine siyasi ve ekonomik desteklerini beyan etmeleri, hem de iş dünyası ve özel sektörün kalkınma planı çerçevesindeki yatırım imkanlarını tanımaları amaçlanmaktadır" denildi.
Türkiye’nin de anılan Konferans’a üst düzeyde katılım sağlayarak Tunus’a olan desteğini bir kez daha ortaya koyduğunun bildirildiği açıklamada, bu çerçevede, Tunus’a yönelik proje bazında kullandırılacak bir taahhüdün toplantıda açıklanacağı ifade edildi.
Açıklamada, konferans marjında, Başbakan Yardımcısı Canikli ve Bakan Çavuşoğlu’nun muhataplarıyla ikili görüşmeler yapmaları, bu vesileyle ayrıca Tunus Cumhurbaşkanı ve Başbakanı tarafından kabul edilmeleri ve Dışişleri Bakanıyla da bir araya gelmelerinin öngörüldüğü kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.