Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuncel’den kayyum açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi (DB) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından 28 belediyeye atanan kayyumlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Demokrasi ve özgürlük mücadelesi vereceğimizi ve bu...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tuncel’den kayyum açıklaması
Demokratik Bölgeler Partisi (DB) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından 28 belediyeye atanan kayyumlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Demokrasi ve özgürlük mücadelesi vereceğimizi ve bu kayyumları tanımayacağımızı söylüyoruz. Partimizin her bir binası belediye binası olarak kullanılacak. Her gün belediye eş başkanları buralara gelip belediyede nasıl işe başlıyorlarsa öyle işe başlayacaklar” dedi.
DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır’da bulunan parti merkezinde belediyelere atanan kayyumlarla ilgili açıklamalarda bulundu. İki il belediyesi, iki belde belediyesi ve 20 ilçe belediyesi olmak üzere 24 belediyelerine kayyum atandığını belirten Tuncel, bazı belediyelere daha kayyum atanacağı söylentilerinin olduğunu kaydetti. Kendilerinin yerel seçimlerin yeniden yapılması konusunu tekrar gündeme getirdiklerini ifade eden Tuncel, “Hodri meydan gelin yeniden seçim olsun. Var Yerel Yönetimler Kanunu 29. maddesi buna zemin hazırlıyor. Nasıl ki 15 temmuz gecesi darbe girişimine karşı halk direndiyse, sokağa çıktıysa, panzerlerin karşısında durduysa, şimdi bu siyasi darbeye direnmek en meşru haktır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi vereceğimizi ve bu kayyumları tanımayacağımızı söylüyoruz. Değerli halkımız seçtiğiniz belediye başkanları, meclis üyeleri, görevinin başındadır. Partimizin her bir binası belediye binası olarak kullanılacak. Her gün belediye eş başkanları buralara gelip belediyede nasıl işe başlıyorlarsa öyle işe başlayacaklar. Halkımız kayyuma değil asıl seçtikleri belediye başkanlarının yanına gitsinler. Onların sorunlarını çözecekler. Pazartesi günü de tüm işçileri, emekçileri kayyuma karşı olan herkesi direnişe davet ediyorum. İşçi ve emekçilerin o gün çalışmamalarını, kayyuma karşı demokratik taleplerini ortaya koymalarını halkımızın pazartesi itibari ile yapacakları eylem ve etkinliklerle kayyuma karşı tepkilerini ortaya koymaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Abdullah Öcalan’ın kardeşi aracılığıyla yaptığı açıklamaya da değinen Tuncel, şunları söyledi:
“Bu sürecin tekrar başlatılması konusunda, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde, çözümde ısrar ettiğimizi söyledik. Eğer devlet hazırsa bizim projelerimiz var altı ayda bu işi çözeriz dedi. Ben bunu çok önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.