Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜMSİAD Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler:

TÜMSİAD Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, Avrupalı Türklerin gözünden ’çözüm sürecine’ dair yaptığı açıklamada, “HDP’nin elinde bir şey yok. Biz bunu Avrupalı Türkler olarak gördük. Yapılan çalışmalar demek ki bugüne...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜMSİAD Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, Avrupalı Türklerin gözünden ’çözüm sürecine’ dair yaptığı açıklamada, “HDP’nin elinde bir şey yok. Biz bunu Avrupalı Türkler olarak gördük. Yapılan çalışmalar demek ki bugüne kadar hep oyalamaydı. Hükümetin esas bu devlete malını, canını hediye eden Müslüman Kürt halkı ile görüşmesini tavsiye ediyoruz” dedi.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün geldiği Afyonkarahisar’da, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir’i ziyaret etti. Ziyarette Kerenciler, gazetecilerin soruları üzerine ’çözüm süreci ve artan terör olaylarına’ dair açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son 12 yılda devasa yatırımların yapıldığını vurgulayan Kerenciler, insanların bunu göremediklerini ifade etti.
Kerenciler bölgede yüksek derecede yatırım olduğunu hatırlatarak, “2000 yılında on yaşında olan bir kardeşimiz şuanda Türkiye’de her şey sanki 80 senedir var diye bakıyor. Aslında Türkiye’nin 2002’den önceki hamlesine baktığımızda gerçekten Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 6 bin 300 kilometre asfalt yolu vardı Türkiye’nin. Bu Almanya’da bil bölgeden bir bölgeye giden yola eşitti. Ama şimdi Elhamdülillah her tarafta yollar, yüksek derecede yatırımlar var” diye konuştu.
“ÇÖZÜM SÜRECİNDE BİR EKSİKLİK OLDU”
Son günlerde artan terör olaylarına ve çözüm sürecine dair açıklamalarda bulunan Kerenciler, çözüm süreci ile güzel bir ortam yakalandığını, fakat sürecin tek taraflı yürütüldüğünü öne sürdü. Kerenciler açıklamalarında şunları söyledi:
“Biz tek taraflı yürütülmesini tavsiye etmiyorduk. Esas Kürt halkını temsil eden, Müslüman Kürt halkını da hükümet olarak, devlet olarak onun temsilcisi olan oradaki korucular var, 170 bin korucu var. Onların temsilcisi ağaları, şeyhleri, meleleri, muhtarları devlet bunları masanın ikinci tarafına alması lazımdı. Fakat burada bir eksiklik oldu, inşallah bundan sonra bu eksikliği gördüler. Zaten bu özüm sürecinin durma noktasındaki şeyin devam etmesini istiyoruz, ama masanın yüzde 96’sını temsil eden insanlarla görüşülmesi lazım. Tabiî ki Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ile de görüşmeleri lazım. Ama HDP’nin elinde bir şey yok. Biz bunu bugün gördük Avrupalı Türkler olarak. Yapılan çalışmalar demek ki bugüne kadar hep oyalamaydı. Biz hükümete bunu tavsiye ediyoruz, asıl milletle görüşmeleri lazım. Esas bu devlete malını, canını hediye eden Müslüman Kürt halkı ile görüşmesini tavsiye ediyoruz. Onların temsilcileri ile görüşmelerini bu da muhtarlardır, melelerdir, şehlerdir, alimlerdir ve oradaki asıl vatandaşı temsil eden kişilerle hükümetin görüşmesini tavsiye ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.