Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK Personel Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı Komisyondan Geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edildi.Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edildi. Kanun tasarısı CHP ve MHP milletvekillerinin desteği ile Komisyon’dan geçti.
Tasarıyla askerin İçişleri Bakanlığı teklifi ve bakanlar kurulu onayıyla operasyon yapmasına imkan veriliyor. Yüzbaşı ve binbaşı rütbesinde olanlar eğer yüzde 95 ve üzerinde başarı sağlarlarsa, bir yıl önceden terfi edebilecek.
Milli Savunma Bakan Fikri Işık teşekkür konuşması yaptı. Işık, kanunla askerlerin haksız ithamlarla karşı karşıya kalmasının önüne geçeceklerini belirterek, askerlerin, polislerin, köy korucularının hukuki güvenceye kavuşmasını sağlayacağını belirtti. Işık, hukuki belirsizliğin ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.
Işık ayrıca, komisyonda yaptığı konuşmada, paralel yapıya değinerek, “Paralel devlet yapılanmasının yaptığı insafsızca hareketler şu anda yargıda, hepsinin hesabı sorulacaktır. Yerindelik denetiminde hesap verebilecek yer milletin kendisidir. Biz hata yaptık, örgütün dış güç merkezleriyle işbirliği yaparak Türkiye Cumhuriyeti aleyhine çalışacağını öngöremedik” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.