Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK, AB'nin hareket ve misyonları kapsamında yurtdışına gönderilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 17. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Avrupa Birliği'nin (AB) Orta Afrika Cumhuriyeti...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 17. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Avrupa Birliği'nin (AB) Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali'de İcra Ettiği Harekat ve Misyonlar Kapsamında Yurtdışına Gönderilmesi Tezkeresi kabul edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, "Suriye'ye kısa bir süre önce buradan tezkere çıkardık ve oradaki medeni değerlerimizi, İslam mimarisini ve Müslümanları koruma kararı aldık ve millet adına da buradan söz verdik. Ama, gelin görün ki milletin imanı, milletin ruhu, milletin iradesi 3- 5 peşmergeye peşkeş çekildi ve PKK kıyafetleri bir şekilde peşmerge kıyafetiyle ters çevrilerek devlet statüsü kazanamamış, Birleşmiş Milletler'e üye olamamış, henüz Türkiye'den başka da adam yerine konmamış bir Kuzey Irak kendi -sözüm ona- askerlerini bu Meclis'in iradesinden kaynaklanan, alınan tezkere kararıyla Kobani denilen Ayn-el Arap'a göndermiş midir, göndermemiş midir? O zaman size buradan şunu ifade etmek istiyorum: Eğer bu milletin iradesi bizim namusumuz ve şerefimiz ise bu milletin evladı askerlerimiz bizim namus ve şerefimiz ise o zaman herkes, millet adına aldığı kararları bu şeref terazisinde tartmak ve ondan sonra da milletin huzuruna alnı açık, yüzü ak çıkabilirken Rabb'inin huzuruna gittiğinde de yarın aynı durumu orada ikrar edebilmelidir. Şimdi soruyorum size: Ayn-el Arap'a giden askerler kim adına gitti, nereden gitti, neyi gerçekleştirdi? Şimdi tekrar soruyorum size: Ayn-el Arap'ta sivil halk var mıdır? Ayn-el Arap sonuç itibarıyla bugün hangi amaca hizmet etmektedir? Ülkenin stratejik çıkarları açısından Ayn-el Arap'ın Irak'ın batısı, Suriye'nin doğusu olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin tehdidi olarak karşımıza çıkar mı, çıkmaz mı?" diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu adına konuşan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise bu ülkenin Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu ülkenin vergisi, bu ülkenin bütçesi bir yere gidecekse bu ülkenin insanlarının oturup düşünmesi gerektiğini ifade etti.
"Birileri istediği için mi ben gidiyorum, inandığım için mi gidiyorum, benim dış politikam nedir, ona göre mi gidiyorum?" diyen Kaplan, şöyle devam etti: "Ermenek'te dün maden ocağında çocuğunu defneden babanın hâlini gözünüzün önüne getirin. Çiçekli lastik ayakkabıları yırtık babanın cenaze başındaki duruşunu getirin. İşte, o evlatları göndermek istiyorsunuz. Sizin küresel yayılmacı anlayışınız Neoosmanlı yayılma anlayışınız budur. Halkların Demokratik Partisi buna şiddetle karşı çıkacaktır ve evlatlarının yanında duracaktır."

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da ülkemizin barışı destekleme harekâtlarına olan yaklaşımıyla örtüşen ve Türkiye ile Avrupa Birliği'nin uluslararası ve bölgesel sorunların çözümüne yönelik ortak anlayışlarının göstergelerinden biri olan bu tezkerenin, Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına onaylanmasını ümit ettiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.