Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump’tan Bulgaristan’a Irak asıllı elçi

Beyaz Saray, Abd Başkanı Donaldtrump’ın Bulgaristan’a Kürt Asıllı Bir Kadın Olan Herro Mustafa’yı (fotoğrafta) Aday Gösterme Niyetinde Olduğunu Söylediğini Açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2019 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2019 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trump’tan Bulgaristan’a Irak asıllı elçi

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın Bulgaristan’a Irak asıllı bir kadın olan Herro Mustafa’yı aday gösterme niyetinde olduğunu söylediğini açıkladı.

Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Bulgaristan’a Irak asıllı bir kadın olan Herro Mustafa’yı aday gösterme niyetinde olduğunu söylediğini açıkladı. Halen Portekiz’in başkenti Lizbon’da ABD Büyükelçiliği misyonunda başkan yardımcısı olarak görevli bulunan, Dışişleri hizmetinde bir kariyer memuru olarak görev yapan Herro Mustafa’nın 2016’dan beri Lizbon’da görevli olduğu kaydedildi. Mustafa’nın daha önce Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde siyasi bakan danışmanı, Afganistan’da da Dışişleri Bakanlığı bürosunda ofis müdür yardımcısı olarak görev yaptığı kaydedildi.

Erbil doğumlu Mustafa 46 yaşında olup, ailesiyle siyasi sığınmacı olarak geldiği Kuzey Dakota’da büyüdü ve eğitim aldı.

Herro Mustafa, Georgetown Üniversitesinde milli güvenlik ve Ortadoğu konusunda Dışişleri hizmetinden mezun oldu.

Mustafa, üniversite eğitimini tamamladıktan sora 1999 yılında yurt dışı hizmetlerinde Atina, Beyrut ve Washington’da görev yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.