Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump: “Herkes için çok iyi bir başlangıç oldu”

Helsinki’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, “Herkes için çok iyi bir başlangıç oldu” dedi.ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Helsinki’de bir araya geldi....

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trump: “Herkes için çok iyi bir başlangıç oldu”

Helsinki’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, “Herkes için çok iyi bir başlangıç oldu” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Helsinki’de bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı 1.5 saat sürdü. İki lidere baş danışmanlarının eşlik ettiği toplantının basına açık kısmında konuşan Trump, “Herkes için çok iyi bir başlangıç oldu” dedi.

Trump, “Son birkaç yıldır ilişkilerimiz çok iyi değildi ama olağanüstü ilişkilere sahip olabiliriz. İki nükleer gücüz, bence dünya da iyi geçinmemizi istiyor. Nükleer gücün yüzde 90’ına sahip iki ülkeyiz" ifadelerini kullanarak FIFA Dünya Kupasına ev sahipliği yapan Putin’i tebrik etti.

İki lider toplantının ardından ortak basın konferansı düzenleyecek. Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından iki lider birlikte öğle yemeği yiyecek.

Öte yandan her iki lider de zirve öncesinde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.