Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"TMMOB AKP iktidarının tekerine çomak soktu, diz çöktürülmek isteniyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya “TMMOB AKP iktidarının vatanı talan etmesini ve soymasını engelledi, tekerine çomak soktu. İktidar, bütün bunları yapan TMMOB'un anayasal güvenceye sahip özerk yapısını parçalamak, gücünü...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya “TMMOB AKP iktidarının vatanı talan etmesini ve soymasını engelledi, tekerine çomak soktu. İktidar, bütün bunları yapan TMMOB'un anayasal güvenceye sahip özerk yapısını parçalamak, gücünü bölmek ve diz çöktürmek istemektedir.” dedi.
CHP’li Akkaya, yazılı bir açıklama yaparaka, AK Parti Hükümeti tarafından özerk yapısına müdahale edilen TMMOB’nin direnişine destek verdi.
Akkaya açıklamasında “AKP iktidarı bütün bunları yapan TMMOB'un anayasal güvenceye sahip özerk yapısını parçalamak, gücünü bölmek ve diz çöktürmek istemektedir. Malum olduğu üzere 12 yıllık AKP iktidarı yeni bir torba yasa ile karşımıza çıktı. Torbanın içinde 12 yasada değişiklik öngörülmekte ve bu yasalarla TMMOB'u anayasal mali ve idari yapısını hiçe sayıp Bakanlıklara bağlayarak, özgür sesini kısmak ve AKP iktidarının arka bahçesi haline getirmek istenmektedir.” ifadelerini kullandı.

NİÇİN TMMOB HEDEF SEÇİLDİ?

Genel Başkan Yardımcısı Akkaya açıklamasına, “TMMOB, AKP iktidarının hedefindeki kentsel, kırsal, kültürel, doğal varlıkların el değiştirmesi; imar, inşaat, çevre, enerji, gıda, orman ve doğal kaynak alanlarının tahribatında; iktidarın hiçte istemediği; kamu yararına davalar açarak iktidarı ifşa etmekte ve halkın haklarını savunmaktadır.
TMMOB dönüşümün Kentsel değil, rantsal dönüşüm olduğunu vurgulamaktadır.
Kaza diye geçiştirilen iş cinayetlerinin takipçisi olmaktadır.
Kaçak sarayın usulsüz yapıldığını tescillemiştir. Hidroelektrik santrallerini, ormanların ve doğanın tahribatını kamu yararına durdurmuştur. Yani TMMOB; AKP iktidarının vatanı talan etmesini ve soymasını engelledi, tekerine çomak soktu. “ cümleleriyle sürdürdü.

“SİZİNLE HER ZAMAN VE HER KOŞULDA, KOL-KOLA VE OMUZ-OMUZAYIZ”

“Az şey midir TMMOB'un yaptığı” diye soran Akkaya, şöyle devam etti:
“Bu durumda AKP iktidarı bütün bunları yapan TMMOB'un anayasal güvenceye sahip özerk yapısını parçalamak, gücünü bölmek ve diz çöktürmek istemektedir.
Peki bu mümkün mü? Tabi ki mümkün değil. Çanakkale savaşının son safhasında memleketin bütün okumuş, aydın, mimar mühendisleri savaşa katılmıştı. Emperyalistlerin son saldırısını vatan aşkıyla püskürtmüşlerdi. Bugünde aynı şekilde mimar ve mühendislerin yapılan son saldırıyı yine aynı şevkle püskürtmek için dimdik ayakta savrulmadan, diz çökmeden mücadele edeceğine olan inancımız tamdır.
Bizler ‘vatanın bağımsızlığına’ ahdetmiş CHP'liler sizinle her zaman ve her koşulda, kol-kola ve omuz-omuzayız. “Selam olsun direnen TMMOB üyelerine, yolunuz yolumuzdur.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.