Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tezcan: 7 Haziran’da Türkiye’de, millet de, Başbakan’da kurtulacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın meydanlarda muhalefet partilerinin dinini imanını sorguladığını söyledi. Tezcan, "Biz Başbakan’ı Cumhurbaşkanı’nın elinden kurtarmak istiyoruz....

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tezcan: 7 Haziran’da Türkiye’de, millet de, Başbakan’da kurtulacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın meydanlarda muhalefet partilerinin dinini imanını sorguladığını söyledi. Tezcan, "Biz Başbakan’ı Cumhurbaşkanı’nın elinden kurtarmak istiyoruz. Kendi yetkilerini kullanamayan, acz içine düşmüş, seçim meydanlarında seçim propagandasını ve partinin fiili genel başkanlığını Cumhurbaşkanı’na devretmek zorunda kalmış, muzdarip olduğunu bildiğimiz muzadarip Başbakan’ı da kurtarmak istiyoruz. İnşallah, 7 Haziran’da millet sandıkta kararını verecek. Türkiye’de, millet de Başbakan’da kurtulacak." dedi.

Aydın’da CHP İl Başkanlığı’nda açıklama yapan Tezcan, “Bir taraftan Cumhurbaşkanı seçim sürecinde sahaya inmiş kampanya yürütüyor, muhalefet partilerinin dinini imanın ı sorgulamaktan seçim programlarını meydanlarda tartışmaya kadar tarihimizde Cumhurbaşkanlarımızın hiç birisinin yapmadığı hiç görmediğimiz hiç alışık olmadığımız bir tarz sergiliyor Türkiye’de. Kabul edilebilir olamayan bir tarz sergiliyor. Açıkça iktidar partisinin seçim bildirgesini kendisinin kontrol ettiğini deklare eden Cumhurbaşkanı şimdi dönüp, muhalefet partilerinin seçim bildirgelerinin eleştirisini yapıyor meydan meydan şehir şehir gezerek. Bu tükenişin bitişin işaretidir. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu diyor ki, Büyükşehir Belediyesi’nin paraları nereye harcandığını öğrenmek için müfettişler geldiğinde hemen yaygara yağıyorlar. Paraların nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, bir suç unsusu varsa bir soruşturma yaparsınız o soruşturmanın sonucundan be çıkarsa herkes o sonuca göre hareket eder. Siz elli sefer soruşturmuşsunuz ondan sonra dönüp diyorsunuz ki bu paraların nereye gittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Müfettiş gönderilerek paraların nereye gittiği öğrenilmez. Hele hele bu hükümetin bu konuda sicilinin bozuk olduğunu 77 milyon, bütün Türkiye biliyor. Sayıştay raporlarını saklayan sizi değil misiniz. Sayıştay raporlarını TBMM’den saklayan, bütçe görüşmeleri sırasında Sayıştay raporlarını meclise göndermeyen bu hükümet değil mi? Millet vergisinin hesabını sormasın diye bütün önlemi çabayı harcayan bu hükümet değil mi? Şimdi çıkmışlar milletin parasını sormaktan bahsediyorlar. Milletin parası sadece bir şekilde güvence altında olur. Milletin parası bu iktidar görevden giderse o zaman güvence altında olur. Yoksa milletin parası tehlike altındandır.” dedi.

CHP’nin seçim vaadiyle ilgili kaynak tartışmasına da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Bir ay sonra Türkiye bu süreç içerisinde milletin parasının kim tarafından nereye aktarıldığını ve kaçırıldığını hesabını açık şeffaf hukuk önünde soracak. Bu proje 7,5 milyon yoksulu yoksulluktan kurtarma projesidir bu proje, bunun maliyeti 54,5 milyar liradır. 54,5 Milyar, Türkiye’nin milli geliri içerisinde yüzde 2,5’uğudur. Öyle abarttıkları rakam, olur mu? Ne kadar büyük rakam, memleket batar, millet batar, perişan oluruz, tekrar istikrar bozulur dedikleri rakam Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 2,5’ğudur.“ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.