Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörle Mücadele Kahramanları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda kahramanlık örneği sergileyen polislere başarı belgesi verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Teşkilatı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda kahramanlık örneği sergileyen polislere başarı belgesi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in de hazır bulunduğu programda terörle mücadelede başarı gösteren 10 polis memuruna başarı belgelerini takdim etti. Kahraman polislerin başarı hikayeleri, hainlere karşı mücadele eden güvenlik güçlerinin sergilediği başarı ve fedakarlığın boyutunu ortaya koydu.
5 TERÖRİSTİ TEK BAŞINA ETKİSİZ HALE GETİRDİ
4. Sınıf Emniyet Müdürü Hacı Murat Dinçer, Şırnak’ta terör örgütüne yönelik operasyonların yoğun olarak devam ettiği 5 Şubat Cuma günü emniyet binası içindeki mescitte abdest aldığı sırada roket sesini duydu ve hemen aracına binerek olay yerine gitti. Personelin cuma namazı hassasiyetini fırsat bilen teröristlerin saldırdığı diğer emniyet binasına geldiğinde hızla aracından inerek, teröristlerin attığı el bombaları arasında canını hiçe sayan Dinçer, girdiği çatışmada 5 teröristi tek başına etkisiz hale getirdi.
"GELDİK MÜDÜRÜM, YALNIZ DEĞİLSİN" DEDİ VE 4 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ
Komiser Yardımcısı Emre Duman, Şırnak’ta yaşanan hain saldırıda roket sesini duyarak olay yerine gitti. Bir taşın arkasında teröristlerle çatışan Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer’e seslenen Duman, "Geldik müdürüm, yalnız değilsin" diyerek patlayan el bombaları arasında girdiği çatışmada 4 teröristi etkisiz hale getirdi.
BOMBA HAZIRLAYAN 5 TERÖRİSTİ SUÇÜSTÜ YAKALATTI
Komiser Aykut Türk, 15 Şubat’ta Van merkeze bağlı Seyrantepe Mahallesi’nde devriye görevini yaparken şüphelendiği aracın bir evin bahçesine girdiğini görmesi üzerine takibe başladı. Türk’ün durumu ekiplere bildirmesi üzerine evin içinde el yapımı bomba hazırlayan 5 terörist suçüstü yakalandı.
CİZRE’DE HAİNLERE KARŞI KAHRAMANCA MÜCADELE ETTİ
Baş Polis Memuru Metin Şan, 5 Mart’ta Şırnak Cizre’de teröristlere yönelik yürütülen operasyon sırasında yoğun ateş altında ev aramalarına katılarak, çok sayıda silah ve mühimmatın el geçirilmesini sağladı.
ATEŞ ALTINDA SİLAH ARKADAŞLARINI KURTARDI
3 çocuk babası 51 yaşındaki Özel Harekat Polisi Salim Öğüt, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken 18 Mart’ta geçici görevli bulunduğu Şırnak merkezde düzenlenen operasyonda yoğun ateş altında yaralanan arkadaşlarının bulunduğu binaya girdi ve yaralı arkadaşlarını tahliye etti. Öğüt, en son kendisi çıkarken bombalı saldırıda kollarından yaralandı.
PATLAMADA İKİ AYAĞINI KAYBETMESİNE RAĞMEN YARALI ASKERE YARDIM ETMEYE ÇALIŞTI
Polis Memuru Ömer Kula, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken geçici olarak Şırnak Cizre ilçesine giderek operasyonlara katıldı. 27 Aralık’ta sokakta askerlerle beraber teröristlere karşı mücadele eden Kula, bu sırada teröristler tarafından atılan el yapımı bombalar ve yoğun ateş altında bir askerin yaralandığını görünce askere seslenerek, "Yardımına geliyorum" dedi ve uzandığı yerden kalkmaya çalıştı ancak kalkamadı. Kula, patlayan bombadan dolayı iki ayağının olmadığını fark etmesine rağmen yaralı askere yardım etmeye çalıştı.
EN TEHLİKELİ BÖLGELERDE EL YAPIMI BOMBALARI İMHA ETTİ
Kendisi Kayserili, eşi Diyarbakırlı olan üç çocuk sahibi bomba imha uzmanı Mesut Bozdağ, Kayseri’den geçici olarak Şırnak’ta göreve başladı. Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Güçlükonak ilçelerinde başarıyla görev yaptı. 30 Eylül 2015’te Silopi’de teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi sırasında açılan ateş sonucu göğsünden vurulan Bozdağ, balistik koruyucu yelek sayesinde yara almadı. Bozdağ, amirlerinin ısrarla istirahat etmesini söylemesine rağmen istirahat etmeden başka yerlerde teröristlerin döşediği el yapımı bombaları etkisiz hale getirmeye devam etti.
FEDAKARLIKTA SINIR TANIMADI
2 Aralık 2015 tarihinde zorunlu şark görev süresi dolan ve Kayseri’ye gönderilmek istenen Bozdağ, "Cizre’deki masum insanların evleri bu haldeyken burayı terk edemem" diyerek görevine devam etti. Bozdağ, 27 Aralık 2015’te Cizre’de bir askeri timle birlikte yürüttüğü operasyon sırasında uzun namlulu silahla sağ omzundan yaralandı. Bozdağ, ayrıca yakınına düşen roket şarapnellerinin sağ-sol bacak ve sağ koluna isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Hainlere karşı kahramanca mücadele eden Mesut Bozdağ, baktığı yetimler ve hasta kardeşinin tedavisini üstlenmesine rağmen devletin vereceği nakdi tazminatı da reddetti.
YARALI BEBEĞİ MOTOSİKLET ÜZERİNDE HASTANEYE YETİŞTİRDİLER
Polis Memurları Aykut Bakacı ile Hayrettin Geçeci, 19 Mart’ta önleyici motorize ekip olarak yakın bir bölgede devriye görevi yürütürken İstanbul Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı intihar saldırısının sesini duyarak patlama yerine ilk intikal eden ekipti. Olay yerinde bulunan yaralı Asya bebeği sağlık ekiplerinin gelmesini beklemeden hızlı bir şekilde Aykut Bakacı motosikleti kullanarak, Hayrettin Geçeci ise bebeği kucağına alarak hastaneye yetiştirdi.
YÜZÜNDEN YARALI HALDE ROKETATAR KULLANAN HAİNİ İNDİRDİ
Polis Memuru Ömer Faruk Yaşa, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 Mart gecesi terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonlar sırasında silahla yüzünden yaralanmasına rağmen bulunduğu mevziyi terk etmeyerek roketatar kullanan bir teröristi etkisiz hale getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.