Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temurci: "Sandıktan korkan bir CHP ile karşı karşıyayız"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, SAMKON’un düzenlediği programda yaptığı konuşmada, "Sultan Abdülhamid’i katledenler nasıl milletten korkuyorsa, şimdi de sandıktan korkan CHP ile karşı karşıyayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, SAMKON’un düzenlediği programda yaptığı konuşmada, "Sultan Abdülhamid’i katledenler nasıl milletten korkuyorsa, şimdi de sandıktan korkan CHP ile karşı karşıyayız" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonunun (SAMKON) düzenlediği programa katıldı. Ümraniye Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa, Başkan Dr. Temurci’nin yanı sıra İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş, Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, SAMKON Onursal Başkanı Hasan Kaya Aşçı ve SAMKON üyeleri katıldı.

Programda, İlçe Başkanı Çakıroğlu, Belediye Başkanı Can ve SAMKON Genel Başkanı Gümüş konuşma yaptı. Konuşmalarının ardından kürsüye gelen Dr. Temurci Samsun’un önemine ve tarihine değinerek, "Tarih kadar eski, tarih kadar asil olan Samsun’u ve Samsunluları selamlıyoruz. Samsun’la ilgili olarak hangi kitaba, hangi mecraya bakarsanız bakın tarihi, geçmişi, medeniyeti ve aslında bu ülkenin geleceğini görürüz. Samsun, Türkiye’nin her anlamda özü ve özeti olan bir şehirdir. Kurtuluş Savaşı’nın başladığı, milli mücadelenin ilk fişeğinin atılmış olduğu Samsun’u ve bütün şehitlerimizi, bütün gazilerimizi buradan saygıyla, hürmetle yad ediyorum. ‘Mesela memleket, gerisi teferruattır’ diyen böyle bir ilimizin mensuplarıyla, sadece anayasa paketini konuşmayacağız. Biz gerçekten bu sistem değişikliği meselesini, sadece şu 16 Nisan sürecinde mi konuşuyoruz? Bu ülkenin tarihinde sistem değişiklikleri neden konuşulmuş? Çünkü bugün yaşadıklarımızın tarihi bir arka planı var. O tarihi arka planı oluşturmadan bugünü anlamak mümkün değildir. Bu sistem değişikliğinin de bir mazisi vardır" dedi.

"Tarihimizi iyi bilmeliyiz"

Tarihin iyi bilinmesi gerektiğini dile getiren Başkan Dr. Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mustafa Kemal, özellikle Osmanlı subayı olması ve yetişme biçimiyle dünyayı bilen bir liderdir. Milliyetçiyim, muhafazakarım diyen ve bu topraklarda yaşayan herkesin, özellikle şu dönemde Mustafa Kemal’in ‘Nutuk’ adlı eserini okumasını tavsiye ediyorum. Ben İmam Hatip okulu mezunuyum. Bizim ölülerle bir kavgamız olmaz. Tarihimizde Fatih Sultan Mehmet Han bizim için ne kadar önemliyse, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin başındaki Mustafa Kemal de o kadar önemlidir. Mustafa Kemal de bir kuldu. O ‘Nutuk’ta, ‘bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir’ der. Mandaya karşı duruşunu Samsun’da da, Erzurum’da da, Sivas’ta da çok iyi biliyoruz. Oradaki maddelerden biliyoruz. Ancak şunu söylemek istiyoruz; bu ülkenin tarihi herkes tarafından çok iyi bilinmelidir."

"Modern Türkiye olarak geçen 67 yıllık demokrasi tarihimizdeki bütün darbeler, milletin değerlerinin ve fikirlerinin iktidara taşınmasını engellemek için yapılmıştır" diyen Dr. Temurci, "Türkiye’de darbeler tarihi, milletle mücadele etmenin tarihidir. Bugün eğer biz 15 Temmuz’u konuşuyorsak, herkesin şunu bir yere not etmesi lazım; 1 Kasım’da biz AK Parti olarak 2 seçmenden 1’inin oyunu aldık. Yani 14 Temmuz’da gelseydik ve size; ‘Şu önümüzdeki birkaç ay içerisinde darbe olur. Bırakın darbeyi, askerimiz parasını ödediğimiz tankı ve tüfeği milletimize doğrultur’ deseydik buna kim inanırdı? Ben bunu hayal bile etmiyordum, böyle bir şey hayalimizde dahi yoktu" ifadelerini kullandı.

"Sandıktan korkan CHP ile karşı karşıyayız"

Başkan Dr. Temurci, "CHP’ye oy veren kardeşlerimi bir tarafta tutuyorum. Çünkü CHP’nin üst yönetiminin bugünkü aklı, bağımsızlık, millet demiyor. Sultan Abdülhamid’i katledenler nasıl milletten korkuyorsa, şimdi de sandıktan korkan bir CHP ile karşı karşıyayız. Onun için CHP’ye oy veren kardeşlerimizi, bu referandumda CHP’den kurtarmalıyız. Mutlaka bu ülkede yapılması gereken bir şeydir. Çünkü kendi tarihimiz ve medeniyetimiz bu topraklarda güçlü olmak zorundadır. Bütün mücadelemiz budur" diye konuştu.

Dr. Temurci, konuşmasının ardından SAMKON üyelerinin sorularını yanıtladı.

Programın sonunda SAMKON Genel Başkanı Gümüş ve Onursal Başkanı Aşçı, Dr. Temurci’ye plaket takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesini ardından son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.