Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekin:Gençler deniz bitiyor, Haziran’a kadar AKP yöneticilerine damat olun

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na helikopterle İstanbul’u birlikte gezme önerisinde bulundu. Devletin helikopteriyle değil, parasını kendisinin ödeyeceği bir helikopterle İstanbul’un tepesinde dolaşacaklarını...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekin:Gençler deniz bitiyor, Haziran’a kadar AKP yöneticilerine damat olun
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na helikopterle İstanbul’u birlikte gezme önerisinde bulundu. Devletin helikopteriyle değil, parasını kendisinin ödeyeceği bir helikopterle İstanbul’un tepesinde dolaşacaklarını belirten Tekin, “Hangi rezidansın hangi alışveriş merkezinin kime ait, hangi bakan çocuğuna, hangi damada ait, hangi milletvekiline ait, kendisine tek tek gösterebilir. Bu dönem gençleri uyarıyorum. Gençler tabi deniz bitiyor, önümüzdeki haziranda AKP yok, elinizi hızlı tutun, en azından hazirana kadar AKP yöneticilerine damat olun.” diye konuştu.

CHP MYK'sı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin toplantı sürerken basın toplantısı yaptı.

“Basın mensubu arkadaşlar merak etmez mi ,bu iktidarın her türlü şeye keramete gücü yetiyor da, nasıl oluyor da sıradan bir devlet memuruna gücü yetmiyor.” diyen Tekin, “Bunun için bir anayasa değişikliği gerekmiyor. İstediği zaman görevden alabilir istediği zaman bırakın görevden almayı, bir kanunla Merkez Bankası'nın şeklini değiştirme güçleri var. Hatırlarsınız parlamentoda her hafta torba yasa geliyor, tombala yasası gibi. Vatandaşlarımızın bilmesi gereken o torba yasalara baktığınızda, o torba yasaların hiçbiri sizin derdinize derman olan yasalar değildir. Tamamen kendilerini koruma, yandaşlarını koruma yasasından öte bir şey değildir.” şeklinde konuştu.

"300 MİLYON DOLARI ÇALIYORSUNUZ HİÇBİR ŞEY OLMUYOR DA GARİBAN 300 LİRA İLE NİÇİN 4 YIL CEZAEVİNDE YATSIN"

Şuanda cezaevlerinde yatan insan sayısının 165 bin olduğunu, ayrıca 200 bin insanın cezaevi olmadığı için cezaevine sokulamadığını ifade eden Tekin, “Bir dönem eski başbakan demişti ya modern cezaevi yapacağım. Adalet Bakanlığı çok sayıda cezaevi yapıyor. Bu 200 bine ve içerideki 165 bine kişiye baktığımızda inanın çoğunluğu mesela 300 lira zimmetten dolayı 4 yıldır cezaevinde yatan var. 300 lira ya. Allah’tan korkun 300 milyon doları çalıyorsunuz da size hiçbir şey olmuyor da, bu gariban 300 lira ile niçin 4 yıl cezaevinde yatsın.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün yine ihanet şebekeleri ile CHP’nin yan yana olduğu ile ilgili ifadeler kullandığını kaydeden Tekin, “Şunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimseyi ihanet şebekesi olarak değerlendirecek durumda değiliz. Neye ihanet edilmiş kim ihanetçidir, elinizde belgeler ve bilgileriniz varsa, bunun gereğini yapın. Ama sizin bilmeniz gereken bir şey varsa Sayın Davutoğlu, eğer bu parti 92 yıldır ayakta ise ihanetlerin dışında olduğu için ayaktadır. Siz ve sizin gibi benzer partiler, siz taşeron partilersiniz gelirsiniz ve gidersiniz. Önümüzdeki dönemde de, yoksunuz bunu bilin. Israrla dün bu ihanet şebekesini arıyorlar, bir türlü bulamıyorlar. Bende çocuklara dedim ki, kimdir bu ihanet şebekeleri kimdir Davutoğlu’na katkı sunalım anamuhalefet olarak yardımda bulunalım. Nerede ihanet şebekeleri çocuklar bulun ihanet şebekesini, el birliği ile hep birlikte izleyelim.” açıklamasında bulundu. Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bir Türkçe Olimpiyatı programındaki konuşmasını basın mensuplarına izletti.

Videoda Arınç, “Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor. Her şart altında Muhterem Hocaefendi 12 senedir Türkiye’nin dışında haksız bir şekilde ülkesinden hicrete mecbur edildi. 12 senedir hakkında yapılmadık iftira kalmadı. Medyası, siyasileri, bir takım çıkar odakları, bir takım Türkiye’nin karışmasında fayda menfaati umanlar Hocaefendi'yi hep kötülediler ve hep yanlışı olduğunu söylediler. Hep ona şüphe ile baktılar, hep bağlantılarını araştırdılar. O da 12 senedir hüzünlü gurbeti tercih etti. Arkadaşlar şuanda bu kişi hakkında onlarca beraat kararı var ve Türkiye’ye girmesine hiçbir engel yok.” ifadelerini kullanıyor.

“AKP kime kardeş diyorsa başı kellesi gidiyor.” diyen Tekin, “Ortadoğu’da da bir sürü kardeşinin kellesi gitti. Sayın Gül’ün dosyası vardı. Gitti kendisi bu dosya ile ifade vermek istiyorum, dedi. Daha sonra bu dosyası takip eden savcı takipsizlik kararı verdi. Eski başbakanı aklayan hakim, en yüksek yere geliyor. Sayın eski cumhurbaşkanının dosyasına takipsizlik kararı veren sürgün edildi. Niye sürgün ettiniz, ne oldu. Bu da mı paralelci. Gerçekten merak ediyoruz, hangi gerekçelerle sadece bu dosyadan dolayı mı ya da bizim bilmediğimiz bir şeyler varsa bunu da umut ederim ki kamuoyuna açıklayacaklar.” diye ifade etti.

Davutoğlu’nun Yozgat’ta milliyetçi, Tekirdağ’da cumhuriyetçi, Diyarbakır’da Kürtçü olduğunu anlatan Tekin, “Bir milletvekilleri vardı laleci. Çıktı lüzumsuz bir konuşma yaptı. Davutoğlu 3 gün sonra Tekirdağ’da bir konuşma yapıyor. Çıktı Cumhuriyet'in bekçisiyiz, dedi. Tabi son günlerde Diyarbakır’a gidince aklına Kürtçe öğrenmek gelmiş. Bende merak ediyorum. Kürtçe son derece güzel bir dildir, öğrenmesini de isteriz. Zulüm, hırsızlık, kaçak saray, katliam , Uludere bunların Kürtçesini nasıl telaffuz edecek onu çok merak ediyorum. Önce sayın Davutoğlu’na Kürtçe öğretmek isteyenler buradan başlasınlar. Uludere, katliam ve hırsızlığın Kürtçesini öğretsinler. Türkçe’den öğrendiklerinde belki utanmamış olabilirler ama umut ederim Kürtçesi ile bu meseleleri öğrenmiş olurlar.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’na izin verirse kendisine eşlik ederek İstanbul’u helikopterle birlikte gezme önerisinde bulunan Tekin, “Parasını ben ödeyeceğim devletin helikopteriyle değil özel bir helikopterle İstanbul’un tepesinde dolaşacağız hangi rezidansın hangi alışveriş merkezinin kime ait hangi bakan çocuğuna hangi damada ait hangi milletvekiline ait kendisine tek tek gösterebilir. Bu dönem gençleri uyarıyorum. Gençler tabi deniz bitiyor önümüzdeki Haziran’da AKP yok elinizi hızlı tutun en azından Haziran’a kadar AKP yöneticilerine damat olun.”

AKP NE KADAR ÖN ŞEÇİM YAPACAKSA BİZ 10 KATINI YAPACAĞIZ

Bir gazetecinin, “Başkanlık sistemi yoğun biçimde tartışılmaya başlandı. Neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna Tekin, “Yasal olmasa da gayri yasal başkanlık sistem işliyor. Maşallah sarayda oturan zatı muhterem, imamlara talimat veriyor Anayasa Mahkemesi'ni dizayn ediyor, her şeyle uğraşıyor. Ama şunu herkesin bilmesi lazım. Türkiye’de her şey her şey olur, başkanlık sistemi olmaz. Hele bunların arzu ettiği T tipi 'talan' tipine kimse izin vermez.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “Aday belirleme aday belirleme yöntemi netleşti mi? Ön seçim yüzde 5’in dışında kontenjan kullanılmasına ilişkin talepler vardı. Nasıl bir yol izleyecek CHP ” sorusuna Tekin, “AKP ne kadar ön seçim yapacaksa, biz 10 katını yapacağız.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.