Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Tek cephe halinde, AK Parti'nin 12 yıllık özgürlük dönemine son vermek istiyor'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Zaten Pensilvanya’dan vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan çıkıyor, ona vuruyorsunuz CHP'den geliyor, CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den. Bunların hepsi tek bir cephe halinde, AK Parti'nin 12 yıllık...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Zaten Pensilvanya’dan vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan çıkıyor, ona vuruyorsunuz CHP'den geliyor, CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den. Bunların hepsi tek bir cephe halinde, AK Parti'nin 12 yıllık özgürlük dönemine son vermek istiyorlar." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Siirt'te düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada muhalefete tepki gösterdi. Davutoğlu, "CHP; Türk ulusalcıları, yani tek parti zihniyeti CHP diyor ki Diyanet'i kapatacağız, yalnız onlar mı? Bu yaklaşımın Kürt versiyonu HDP diyor ki Diyanet'i kaldıracağız, yine diyor, haşa Allah Kürtçe bilmiyor mu? Allah her dili yaratandır, bilendir. Önemli olan o dillerle güzel ifadeler kullanabilmektir. Zaten Pensilvanya’dan vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan çıkıyor, ona vuruyorsunuz CHP'den geliyor, CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den. Bunların hepsi tek bir cephe halinde, AK Parti'nin 12 yıllık özgürlük dönemine son vermek istiyorlar. Doğu'da, Güneydoğu'da eski müftüleri aday gösteriyorlar. Batı'ya gittiğinizde ateistleri. Herkes istediğine inanabilir, bunu tartışmıyorum ama İzmir, Eskişehir, İstanbul'da gösterdikleri bazı adayları Tillo'ya, İsmail Fakirullah Hazretleri'nin huzuruna çıkarabilirler mi? Bu ilimden, irfandan kopuk insanlara siz oy verir misiniz? Herkes arkadaşlarıyla anılır. HDP'ye Fransa Komünist Partisi'nden destek gelmeye başladı. Yine HDP'ye aşırı Ermeni komitacıları destek veriyor, çünkü, HDP Eş Başkanı Amerika'ya gittiğinde, perde arkasında onlarla konuştu, sonra buraya gelip, 'Evet Ermenilere soykırım yapılmıştır, Kürtlere de yapılmıştır' gibi ifadeler kullandı. Dünyada herkese yaranmak istiyorlar, herkesle işbirliği içindeler." şeklinde konuştu.

Hakkari'de açılışı yapılan havaalanı için Demirtaş’ın yaptığı çağrıya da değinen Davutoğlu, “Demirtaş diyor ki 'Keşke o kurdelayı kesenler arasında biz de olsaydık.' Bunu hatırlaması iyi olmuş. Keşke sende yürek olsaydı da o havaalanına saldıranlara karşı, burayı Kürtler kullanacak diyebilseydin. Keşke, biz seçime gidiyoruz, demokratik mücadele veriyoruz; artık silaha, teröre, şiddete yer yok diyebilseydin." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, nefret diline karşı muhabbet dili, şiddet diline karşı barış dili dediklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti: "Biz öfke diline karşı muhabbet dili, aşk dili diyoruz. Gönül diliyle konuşmaya var mısınız? Şiddet diliyle, tehditle size gelirlerse onlara karşı dimdik durmaya var mısın Siirt? Şimdi seçime giderken sandıkları tehdit edenlere ders vermeye var mısınız? Bizim dilimiz gönül dilidir, hizmet dilidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.