Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM’de 23 Nisan Özel Oturumu

TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu başladı.Genel Kurulun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumunu Meclis Başkanı İsmail Kahraman yönetiyor. Oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu başladı.
Genel Kurulun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumunu Meclis Başkanı İsmail Kahraman yönetiyor. Oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli ile Bakanlar Kurulu üyeleri ve yüksek yargı başkanları katıldı. Ayrıca özel oturumu yabancı misyon temsilcileri de izliyor.
Salona ilk gelen lider Devlet Bahçeli olurken, ardından Kemal Kılıçdaroğlu geldi. HDP Eş Genel Başkanları özel oturuma katılmazken, oturumu az sayıda HDP’li milletvekili izledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu salona AK Parti’li milletvekillerinin alkışları eşliğinde girerken, oturum açıldığı anda Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Partili milletvekillerinin eşliğinde salona girdikten sonra Genelkurmay Başkanı Akar ve kuvvet komutanları yerine oturduktan sonra İstiklal Marşı okundu.
Oturumu açtıktan sonra bir konuşma yapan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “23 Nisan iki açıdan önemlidir; milli egemenlik kavramına yaptığı vurgu ve tüm çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmasıdır. TBMM milli iradenin tek temsilcisi olması itibariyle ülkemizdeki bütün kurum, kuruluş ve şahısların iradesinin üstündedir. Bu Mecliste milletvekillerinin ortak hedefi demokrasi üstünlüğüne inanarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için çalışmaktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.