Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu’dan Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı Açıklaması:

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Alman Meclisi’nin alacağı bir karar Türkiye tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmak durumunda değil" dedi.TBMM’de basın toplantısı düzenleyen...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Alman Meclisi’nin alacağı bir karar Türkiye tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmak durumunda değil" dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yeneroğlu, Almanya’da görüşülecek sözde Ermeni soykırımı tasarısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Almanya’nın ilk defa konuyu ele almadığını öne süren Yeneroğlu, geçen yıl gündeme alınan konunun devamı olduğunu hatırlatarak, "Bu yılın başında Federal Mecliste manidar bir durum oldu. Hristiyan Demokrat Parti Grup Başkanvekili Forke Kauder ile Meclis Genel Kurulunda tokalaşarak, şu anda bu meselenin gündeme alınmaması, Türkiye’nin rahatsız edilmemesi, özellikle 25 Şubat itibariyle o zaman Meclis’te konuşulan şu ifadeler vardı; ’Türkiye Avrupa Birliği arasında 7 Mart’ta yapılacak Zirve öncesi böyle bir konunun gündeme alınması kimseye hizmet etmemekte. Bu sebepten dolayı Hristiyan Demokrat ve Yeşiller Partisi mülteci krizi neticesinde doğan ihtiyaç ortadan kalktıktan sonra; Haziran ayında Meclis gündemine alırız’ şeklinde karar almışlardı" ifadelerini kullandı.
Yeneroğlu, şunları kaydetti:
"Alman Meclisi’ndeki her bir parlamenterin sorumlu yaklaşımla meseleye yaklaşması ve vereceği kararı da bu doğrultuda tarihi sorumluluk itibarıyla ele alması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Alman Meclisi’nin alacağı bir karar Türkiye tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmak durumunda değil."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.