Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM İdari Amiri Uslu’dan “resim” değerlendirmesi

TBMM İdari Amiri Salim Uslu, muhalefet kulisine Atatürk resminin asılmasına ilişkin olarak, "Meclisin patronu ben değilim, Meclisin patronu millettir. Meclisin patronu tek bir siyasi parti de değildir, o kulis bir siyasi partinin kulisi değil" dedi.AK...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM İdari Amiri Salim Uslu, muhalefet kulisine Atatürk resminin asılmasına ilişkin olarak, "Meclisin patronu ben değilim, Meclisin patronu millettir. Meclisin patronu tek bir siyasi parti de değildir, o kulis bir siyasi partinin kulisi değil" dedi.
AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, TBMM İdari Amiri Salim Uslu, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde Uslu ile polisler arasında ziyaretçiler sebebiyle tartışma çıktı. TBMM’de görevli polisin ziyaretçilerin alınamayacağını hatırlatması üzerine Salim Uslu, sadece milletvekillerinin konuşacağını ve arkadaşlarının konuşmayacağını söyledi.
AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, trafik güvenliğinin yüzde 90 oranında sürücüler ile ilgili olduğunu vurgulayarak, Antalya’da yapılan Trafik Çalıştayı’nın sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Ilıcalı, "Sürücü eğitiminin zayıf olduğu gerçek. Sürücü eğitimi için ne yapsak azdır. Bu partiler üstü bir durumdur. Biz burada siyaset yapmaya gelmedik. Bir ayda 7 bin 500 insan kaybediyoruz. Biz bir günde 20 kişi kaybediyoruz. İktidarımız trafik güvenliği ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptı. Bölünmüş yollar yaptık. Karşılıklı ölümlü kazalarda yüzde 70 azalma var. Raylı sistemin, hava yolunun payı arttı" ifadelerini kullandı.
CHP Sakarya Milletvekili Özkoç ise, "Sürücü kursları birbirleriyle rekabeti eğitimde versin. Siyasiler burada hemfikir. Sürücü kurslarının sayısının şehirlerin nüfus oranlarına göre sınırlandırılması, iyi araçlarda eğitim alınması, kurallarının ne olması gerektiği ve sürücü kurslarının kurumsal yapıya kavuşturulması ve ciddiyet içinde eğitim verilmesi" şeklinde konuştu.
Basın toplantısından sonra TBMM İdari Amiri Salim Uslu gazetecilerin sorularını cevapladı. Uslu, ziyaretçilerin alınmadığını hatırlatan gazeteciye, "Bana özel bir uygulama değil. Burada iktidar ve muhalefet birlikte eşine az rastlanır bir görüntü sergiledik. Siyasi konulardan uzak durduk, siyasi aidiyetlerimizi bir kenara bıraktık ve burada biz sadece insana ait bir meseleyi teknik bir meselede gündeme getirdik. Biz burada sadece insani bir konuyu gündeme getirdik. Yoksa çıkartıp oraya insanları kendi ideolojilerine uygun konuşturmak, şikayetlenmek değil tam tersine işbirliği yaptığımızı deklare ettik. Bundan sonra da bu işbirliği devam edecek. İnşallah partiler arası işbirliği devam eder" ifadelerini kullandı.
Bugün tartıştıkları konunun insani bir konu olduğunun altını çizen Uslu, "Bu filanca partinin, falanca partinin ilgisi yok. Biz tamamen insani bir konuyu dile getirdik ve işbirliği yaptık" şeklinde konuştu.
Uslu, ziyaretçilerin basın toplantılarına alınmamasına ilişkin olarak, "Burada getirilen konular ideolojik mesele ile ilgili değil. Tamamen teknik meseledir. Bütün partilerin işbirliği ile taşınan bir konudur. Onun dışında milletvekillerinin yandaşlarını çıkartması yanlıştır" diye konuştu.
Atatürk resminin muhalefet kulisine asılmasına ilişkin olarak ise Uslu, "Meclisin patronu ben değilim, Meclisin patronu millettir. Meclisin patronu tek bir siyasi parti de değildir, o kulis bir siyasi partinin kulisi değil" değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.