Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM İdare Amiri Gündoğdu’dan ‘hayır’ cephesine esprili eleştiri

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Merak ediyorum evlenenler bu günlerde nikah günü almışsa, nikah memurunun ’eş olarak kabul ediyor musunuz’ sorusuna ne diyecekler. ’Evet’ deseler Kılıçdaroğlu kızacak, ’hayır’ deseler nikah olmayacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Merak ediyorum evlenenler bu günlerde nikah günü almışsa, nikah memurunun ’eş olarak kabul ediyor musunuz’ sorusuna ne diyecekler. ’Evet’ deseler Kılıçdaroğlu kızacak, ’hayır’ deseler nikah olmayacak” dedi.

Evet Destek Programı, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda halkı bilgilendirmek için toplantı düzenledi. Ankara’da düzenlenen toplantıya TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler katıldı. Toplantıda konuşan Gündoğdu, bugün gelinen noktada Gezi ruhu ile 15 Temmuz ruhunun mücadelesine tanıklık edildiğini söyledi. 11 ağaç kesildi diye kıyamet koparanların bir heyet oluşturup Ankara’ya gönderdiğini hatırlatan Gündoğdu, heyetin CHP’li ve sol örgütler ağırlıklı olduğunu ifade ederek, “Zannetmiştik ki AK Parti iktidarının 11 ağacın kefaletini ödemesi için 111 bin ağaç dikmeye mahkum edecekler. Yeşile yönelik bir fatura da elbette alkışlanacak bir fatura olacaktır. Ama Ankara’ya gelen heyet Kanal İstanbul’un, üçüncü köprünün, üçüncü havalimanının, Marmaray’ın iptalini istedi. Tıpkı bu projelerden rahatsızlık duyan Avrupa ülkelerinde olduğu gibi” değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, adeta demokrasinin kitabını yazmış gibi hava atan Avrupa’nın bugün kendinden olmayanlara hayat hakkı tanımadığını vurgulayarak, insan haklarında eğer haksızlığa uğrayan kendilerindense gerçekten demokrat, ama kendilerinden değilse görmemeye, duymamaya devam ettiğini kaydetti. Batı’nın çifte standardının 3 gün önce yaşandığına dikkat çeken Gündoğdu, Londra’da meydana gelen patlamada 11 kişinin katledilmesi sonucunda, katledenlerin lanetlendiğini, ama aynı gece Suriye’de 250 kişinin katledilmesinin uluslararası camiada yer almadığının altını çizdi.

“Zannedersiniz hesap uzmanı”

Anayasa değişikliği paketinde yer alan milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Gündoğdu, “Sayın Kılıçdaroğlu eline hesap makinesini almış 50 milletvekilinin 15 bin 400 TL’den 5 yıllık maaşını hesaplıyor. Zannedersiniz hesap uzmanı. Kılıçdaroğlu keşke 13 ayda ‘iletişim gideri’ adı altında 1 milyon 902 bin lirayı çarçur eden Adana milletvekilinin parasını hesaplasa, millet adına hesabı sorabilseydi” dedi.

“18 yaşına Atatürk’ün partisi itiraz ediyor”

Gündoğdu, milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesine ilişkin yapılan eleştirilere ilişkin olarak, “18 yaşına Atatürk’ün partisi itiraz ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi gençliğe emanet ettiği gerçeğini unutan CHP gençlerin seçilme hakkına itiraz ediyor. 18-25 yaş arası seçme hakkına sahip, aday olma hakkına sahip değil. Ama bu gençler şehit olun dediğimizde oluyorlar, vergi verin dediğimizde veriyorlar, askere gidin dediğimizde gidiyorlar ama muhtarlığa bile aday olmaları yasak. Bu paketin 18 maddeden oluşan tüm içeriğine baktığımızda ileri demokrasi, ihtiyaçları karşılayan, yürütmede çift başlılığı sona erdirerek sistem kuran, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın sonrasında da kurumsal siyasete geçiren bir yapı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun ’hayır’ gerekçelerinden birisinin de ‘rejim değişiyor’ iddiasının olduğunu belirten Gündoğdu, “Bu millet rejim değişikliğine 1923’te karar vermiş, kararından rahatsız değil. Rejim değişikliği için bu pakette zerre kadar öneri yok. Vatanın bölünmesine dair iftirayı da bu kapsamda ele almak mümkün. Bu paket vatanı bölecekse neden evet diyen MHP ve AK Parti de, PKK, HDP ve CHP değil. Bu soruyu sormamızda bile ‘evet’in ne anlama geldiğini görmek mümkün olacaktır” diye konuştu.

“1924’den beri millet ilk kez anayasasını kendisi yazacak”

Gündoğdu, “1960 darbesini yapan hainler 1961 Anayasasını yazabiliyor da, 1980 darbesini yapan hainler 1982 Anayasasını yazabiliyor da, 15 Temmuz darbesini yapan hainler başarılı olsaydı bir darbe anayasası daha yazacaklardı da bu millet kendi anayasasını neden yazamasın. 1924’den beri millet ilk kez anayasasını kendisi yazacak. Kılıçdaroğlu’nun egemenlik milletten alınıp saraya devredilecek hezeyanı karşısında da sorulması gereken sorular şunlar. Sayın Kılıçdaroğlu, Menderes idama götürülürken egemenlik millette miydi? Erbakan’ın 4 partisi kapatılırken egemenlik millette miydi? 367 krizi dayatılırken egemenlik millette miydi? MHP ve AK Parti hiç değilse üniversitede başörtüsü serbest olsun diye 411 milletvekili ile çıkardığı yasayı anayasa mahkemesinin 7 cübbelisi çiğnerken egemenlik millette miydi? Yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede Merve Kavakçı başörtüsü ile Meclis’e girdiğinde ona devlet adına haddini Başbakan bildiriyorken egemenlik millette miydi? Sayın Kılıçdaroğlu siz bu milleti tanımıyorsunuz. Siz bu milleti 90 yıldır göbeğini kaşıyan adamlar ilan ettiniz. Evet Allah’ın izniyle bu millet hem göbeğini kaşır, hem hayırcıları kaşır, hem de bu millete yan gözle bakanları kaşır ve sandığa gömer” değerlendirmesinde bulundu.

“‘Evet’ demek 15 Temmuz hainlerini ebediyen susturmaktır”

“Kılıçdaroğlu, sizin ‘hayır’ınızda hayır yok” diyen Gündoğdu şunları kaydetti:

“Boğaz Köprüsü’ne, üçüncü havalimanına ‘hayır’ demiştiniz tam tersine hayırlı oldu. Halen Çanakkale Köprüsü’ne ‘hayır’ demediniz, inşallah demezsiniz. Siz bu zamana kadar neye ‘hayır’ demişseniz, tersi hayırlı oldu. Onun için ‘evet’ kavramı da bizim, ‘hayır’ kavramı da bizim. Önemli olan nerede ‘evet’ diyeceksiniz, nerede ‘hayır’ diyeceksiniz buna karar vermek lazım. Merak ediyorum evlenenler bu günlerde nikah günü almışsa, nikah memurunun ‘eş olarak kabul ediyor musunuz’ sorusuna ne diyecekler. ‘Evet’ deseler Kılıçdaroğlu kızacak, ’hayır’ deseler nikah olmayacak. ‘Evet’ demek 15 Temmuz hainlerini ebediyen susturmaktır. ‘Evet’ demek FETÖ’yü PKK’yı tarihin çöp sepetine atmaktır. Evet demek emperyalistlere, Siyonistlere yeniden büyük Türkiye’nin şahlanışını haykırmaktır.”

Gündoğdu, Türkiye’de bir ‘evet’, bir de ‘hayır’ orkestrası olduğunu belirterek, “Evet orkestrasının şefliğini Recep Tayyip Erdoğan yapıyor, sağında Binali Yıldırım, solunda Devlet Bahçeli oturuyor, arkasında millet var, arkasında ümmet var ve ‘evet’ diyorlar. ‘Hayır’ orkestrasının şefliğini görünürde Kılıçdaroğlu yapıyor gözükse de Avrupa’sı, Amerika’sı, Türkiye düşmanları, FETÖ’yü, PKK’yı maşa olarak kullanan uluslararası şer odakları yapıyor. ‘Hayır’ diyen PKK’ya, FETÖ’ye mesafe koymuş, dünya görüşü olarak solcu, sağcı fark etmez hiç kimseye hain demiyoruz. Ama ‘hayır’ çıkarsa bütün hainlerin bayram edeceğini bildiğimiz için görevimiz hiçbir haine bayram yaptırmamak. Milletin ‘evet’ bayramı hayırlı olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.