Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Genel Kurulu’nun Kapanması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda bugünkü oturumun kapanmasıyla ilgili olarak, “MHP’nin görüşüldüğü, HDP’nin itiraz ettiği bir gündemde CHP’nin yoklama talebiyle kayda geçti. HDP’nin talebini, Anayasa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda bugünkü oturumun kapanmasıyla ilgili olarak, “MHP’nin görüşüldüğü, HDP’nin itiraz ettiği bir gündemde CHP’nin yoklama talebiyle kayda geçti. HDP’nin talebini, Anayasa’nın dokunulmazlıkla ilgili görüşme talebini CHP’nin eliyle engellemiş oldular” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Turan, TBMM Genel Kurulu’nda bugünkü oturumun kapanmasıyla ilgili olarak, Meclis yönetmeliğini hatırlattı. Turan, “Meclis Başkanvekili içeride vardır. Bir kişinin eksik olduğu gerekçesiyle Meclis’i kapattı. Oysa kendisi orada olduğu halde, yönettiği halde Genel Kurulu yokmuş gibi davranarak kapattı. Bir grup başkanvekili gibi, bir partinin temsilcisi gibi davrandı. Fakat daha üzücü olan biz bugün Anayasa’nın dokunulmazlıkla ilgili teklifi görüşecektik. MHP’nin görüşüldüğü, HDP’nin itiraz ettiği bir gündemde CHP’nin yoklama talebiyle kayda geçti. HDP’nin talebini, Anayasa’nın dokunulmazlıkla ilgili görüşme talebini CHP’nin eliyle engellemiş oldular. İki problemimiz var; CHP’nin HDP’ye omuz vermesi, bir kişinin katılmadığı iddiasıyla Meclis’in kapanması. Oysa Meclis Başkanı’nın orada olması zaten yoklamada da olması anlamına geliyor” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.