Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Genel Kurulu’nda Tartışma

ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.TBMM Genel Kurulu’nda, HDP’nin Şeyh Said, Saidi Nursi, Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerinin tespiti ve iadesiyle ilgili Meclis araştırması...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.
TBMM Genel Kurulu’nda, HDP’nin Şeyh Said, Saidi Nursi, Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerinin tespiti ve iadesiyle ilgili Meclis araştırması açılması önerisi görüşmeleri sırasında AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.
HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, hükümeti eleştirerek, "Önce siz IŞİD ile aranıza mesafe koyun. Brüksel’de, Taksim’de bomba patladı.IŞİD dünyanın başına bela. IŞİD’i besleyen, bu hale getirenler önce onlarla kendi arasına mesafe koysun. İktidar şu anda Kürt illerinde PKK, terörle değil, halkla savaşıyor. Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek kadar istismarcı bir partisiniz" dedi.
AK Parti ve hükümetin alçaklarla, teröristlerle, Güneydoğu’yu harabeyle çevirenlerle savaştığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “Terörün her birisi lanetlidir. IŞİD de yapsa öyle, PKK da öyle, DHKP-C de öyle. Samimiyseniz, terörün hepsine tepki göstermeniz lazım. Siz daha dün, çok eski değil, bakın elimdeki örneğe bakın, Kaleşnikof arkada, siz burada konuşma yapıyorsunuz. İnsan biraz mahcup olur, yüzü kızarır. ‘Acaba bunu derken buradaki çıkarım ne’ diye düşünür. Kalaşnikofla arkada fotoğrafı var, konuşma yapan sizlersiniz, vekilleriniz. Önceden, hepinizin bildiği gibi, bir ‘bebek katili’ ifadesi vardı, bir metni ifade eder, bir kişiliği ifade ederdi; sizi tebrik ediyorum, ‘bebek katili’ ifadesinin ötesine geçtiniz, doğmamış bebeklerin katili haline geldiniz’’ ifadelerini kullandı.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, ‘’IŞİD’le ilgili olan destekte artık bizim bir şey söylememize gerek yok. Brüksel’de bombalar patlıyor, İstanbul’da konsolosluklar, büyükelçilikler kapatılıyor’’ ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.