Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Genel Kurulu’nda Diyarbakır’daki Terör Saldırısı Kınandı

TBMM Genel Kurulu’nda Diyarbakır’da özel harekat polisine yapılan terör saldırısı kınandı.TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:"Bütün bu terör olaylarına karşı, bütün şiddete karşı...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulu’nda Diyarbakır’da özel harekat polisine yapılan terör saldırısı kınandı.
TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Bütün bu terör olaylarına karşı, bütün şiddete karşı hep birlikte bütün partilerin siyasetlerimizi ve nereye ait olduğumuzu ideolojik sınırları düşünmeden hep birlikte karşı durmamız gerekiyor. Ancak bu sayede lanetlediğimiz terörün geriletebiliriz diye düşünüyorum ve her seferinde, her olayda bir daha yaşanmamasını dilemekle, bu Parlamento’dan birlik çağrılarının yükselmesini temenni ediyorum. YARALI polislerimize acil şifalar diliyorum."
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, Diyarbakır’daki saldırta değinerek, "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Terör, karanlık ve çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyan bu olayın geçmişteki olaylarla hatırlandığında mutlak suretle insanlığın, ahlakın, halkın yanında olan herkes tarafından telin edilmesi gereken karakterini ortaya koymuştur bir kez daha altını çizmek isterim" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyarbakır otogar mevkisinde bombalı araçla saldırı yapıldığını aktararak, " Dört polisimizin şehit olduğunu ve 14 polisimizin de yaralı olduğunu öğrendik. Bu hepimizi son derece üzen bir saldırı ve şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Elbette failleri, azmettirenler bulunacak, ne olursa olsun bu terör saldırısını lanetlediğimizi Cumhuriyet Halk Partisi olarak ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Erkan Akçay da, "Her saat başında taziye haberleriyle kahroluyoruz. Gözardı etmemek lazım, ’Kürdistan’ ifadesi bilinçle ve siyasi bir maksatla dile getiriliyor" diye konuştu.
Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis çatısının taziye iletme kurumu haline getirildiğini belirterek, "Bu yaşanan acı süreçle ilgili başından beri bütün şiddet yöntemlerinin terk edilmesi gerektiği, müzakere yöntemleriyle çözülebilecek sorunlarda mutlaka diyalog kanallarının açılması gerektiğini, amaçsız fakatsız devreye konan savaş konsepti bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini vurguladık. Sadece son bir hafta içinde bu ülkenin yüzlerce vatandaşı yaşamını yitirdi. Dört polisin şehit edilmesini ve onlarca polisin yaralanmasını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşamını yitiren polislere rahmet, ailelere ve tüm Türkiye halklarına da geçmiş olsun Dilek’lerimi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.