Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Genel Kurulu’nda AK Partili Tayyar İle CHP’li Özel Arasında Tartışma

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma yaşandı.TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma yaşandı.
TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özel, “(AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar) O gün Genel Başkan hakkında ve Sayın Baykal hakkında söylediği sözlerden dolayı özür diledi. Şimdi bugün buraya çıkmış, hem nikah şahidini bir kez daha böyle bir olayla ülke gündemine getirmekten hiç utanmıyor, sıkılmıyor hem de daha sonra diyor ki ’Kemal Kılıçdaroğlu izledim’ dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ‘O kaseti Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediğini izledim’ dedi. Çok basit bir şey yapalım, çok basit. O kaseti hangi genel başkan izlediyse namussuzdur, şerefsizdir. Kabul mu arkadaşlar? Hadi bakalım” dedi.
Bunun üzerine Tayyar, Deniz Baykal’ın siyaset adamı olduğunu söyleyerek, CHP’deki genel başkan değişimi sırasında yaşanan kaset olayına değindi. Tayyar, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e yönelik olarak, “Kemal Kılıçdaroğlu sizinle ilgili bir disiplin soruşturması başlatır mı bilmiyorum. Sizin bu kullandığınız cümleyi ben şahsen -yani rakibim de olsa- bir milletvekili olarak söylemeyi zül addederim. Siz, aslında o karmaşık cümle içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiniz, küfür ettiniz ve bununla ilgili de CHP Grubu ne yapar bilmiyorum. Yani, bir partinin grup başkanvekili kendi partisinin genel başkanına ‘Bu kaseti izleyen namussuzdur’ diyebilir mi? Habertürk’te çok açık diyor ki ‘Bana arkadaşlar getirdi, ben bunu izledim’” ifadelerini kullandı.
Özel, “Söylediğim çok net, size açıkça söylüyorum. Hepimiz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan yakın gözlüklerini takmış, kaseti izlemiş, ‘Servis edin’ demiş. Bunu cümle âlem biliyor. Genel Başkanımız bu görüntüyü gördüğünü söyledi. ‘O kasetin kendisini sizin Genel Başkanınız izlemiş’ deyince ‘Yalan’ diyorsunuz ya itirazım yok, siz haklı olabilirsiniz. Ben diyorum ki mevzubahis iğrenç kaseti kim izlediyse eğer, eğer sizin genel başkanınızsa ya da bizim genel başkanımızsa namussuzdur, şerefsizdir, hodri meydan” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.