Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Genel Kurulu’na Ergenekon Davası Damga Vurdu

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Türkiye’de hukuk belki kimi aksamalar yaşamakta, kimi zaman problemler ve üzerine spekülasyonlar doğmakta ama nihai olarak kamu vicdanını tatmin edecek bir güzergâhta ilerlemektedir. Bunu sevindirici...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Türkiye’de hukuk belki kimi aksamalar yaşamakta, kimi zaman problemler ve üzerine spekülasyonlar doğmakta ama nihai olarak kamu vicdanını tatmin edecek bir güzergâhta ilerlemektedir. Bunu sevindirici bulmak gerekir” dedi.
TBMM Genel Kurulu’na Ergenekon davası damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ergenekon davası ile ilgili olarak, “Ergenekon davası Yargıtay’da neticelenmiştir, böyle bir suç örgütünün olmadığına ilişkin karar vardır. Sabah akşam parlamentoda ‘Yargı iktidarın elinde ve iktidar bu Ergenekon davasında taraf’ diye değerlendirme yapanlar, yargının bu kararı karşısında herhâlde bu iddialarını bir kez daha düşünmeli ve kendi çelişkileri üzerine bir özeleştiri yapmalıdırlar. Türkiye’de hukuk belki kimi aksamalar yaşamakta, kimi zaman problemler ve üzerine spekülasyonlar doğmakta ama nihai olarak kamu vicdanını tatmin edecek bir güzergâhta ilerlemektedir. Bunu sevindirici bulmak gerekir” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Ergenekon davası sona erdi ve Ergenekon davası sürerken, karar açıklanırken, iktidarın yayın organı gibi işlev gören Yeni Şafak gazetesi ’Darbecilere müebbet’ başlığıyla, manşetiyle mutluluğunu Türkiye’yle paylaşmıştı. Yeni Şafak’ın yönetimi değişmedi, siyasi yönelimi değişmedi, iktidardaki parti değişmedi, bugünkü manşeti ’Öyle bir örgüt yok’. Bu davanın hukuki savcısı firari, siyasi savcısı sarayda oturmaktadır şu anda. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ve saraydaki davanın siyasi savcısından Türkiye Cumhuriyeti olarak özür beklemekteyiz. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis’te, Sayın Cumhurbaşkanı da sarayda özrünü dile getirmediği takdirde gelecek haftadan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi olarak ’geçmiş zaman olur ki’ adı altında tutanak incelememizi her gün Meclis’te sizlerle paylaşacağız.”
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, Ergenekon davası başladığında söylenenleri hatırlatarak, “15 Temmuz 2008, ’Millet adına hakkı aramanın, hakkı savunmanın gayreti içindeyiz. Eğer bu anlamda savcılık ise, evet, savcısıyım’. 7 Temmuz 2008, ’Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sıkıntılar, sancılar bir taraftan doğum sancısıdır. Bir taraftan da bağırsakların temizlenmesidir’. Yine aynı minvalde, dönemin Adalet Bakanının sözleri ve ’Kurda merhamet etmek kuzuya zulmetmektir’. Bu sözlerin sahipleri, sonradan ’kumpas’, ’kandırıldık’ vesaire diyerek çark ettiler ve Yargıtay kararından sonra ’Adalet yerini buluyor’ diyerek tekrar çark ettiler. Dün yine Başbakan Yardımcısı Sayın Akdoğan, Twitter hesabından ’Paralel ihanet şebekesi darbe iddialarıyla ilgili yargı süreçlerini zehirleyerek akamete uğratmış ve davaları murdar etmiştir’. Yani bu açıklamadan çıkardığımız sonuç, dava doğruymuş, paralel işi bozmuş” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.