Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Genel Kurulu, tezkereyi görüşmek üzere toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 24'üncü yasama döneminin 5. yasama yılının 2'inci birleşimi, yoklamasız saat 15.00'te açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Meclis, Irak ve Suriye tezkeresini...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Genel Kurulu, tezkereyi görüşmek üzere toplandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 24'üncü yasama döneminin 5. yasama yılının 2'inci birleşimi, yoklamasız saat 15.00'te açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Meclis, Irak ve Suriye tezkeresini görüşecek. Tezkereye AKP'nin yanısıra MHP 'kabul', CHP ve HDP ise 'ret' yönünde oy kullanacağını duyurmuştu.

Geçen dönem yoğun bir gündemle ve herkesin ortak gayretleriyle yürütülen önemli çalışmalarla geçtiğini dile getiren Bahçekapılı, yeni çalışma yılının yasama ve denetim faaliyetleri açısından verimli geçmesini diledi. "Benimseyeceğimiz üslubun, demokratik anlayış ve kurallar çerçevesinde, sorumluluğun bilincinde, karşılıklı hoşgörü ve saygı temelinde şekilleneceğine yürekten inanıyorum." diyen Bahçekapılı, "Bugün itibarıyla, terörün yarattığı bir insanlık dramı yaşanıyor. Gördüğümüz fotoğraflar, aldığımız haberler canımızı acıtıyor; yüreğimiz daralıyor. Türkiye'nin, ülkemizin, bu insanlık dramına seyirci kalması düşünülemez. Çünkü Türkiye'nin, inancı, etnik kimliği, düşüncesi ne olursa olsun, her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olmak gibi bir zorunluluğu ve sorumluluğu vardır. İnancım odur ki Gazi Meclis içinde hiç kimsenin terörün yanında olabilmesi asla mümkün değildir. Her şey barış içinde olmalı, her şey kardeşlik hukukunun gereklerini yerine getirmek olmalı ve aynı yürekle teröre karşı durulmalı. Bu vesileyle Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm başkanlarımızı saygıyla anıyorum, Meclisimizde görev yapan devlet ve siyaset adamlarını saygıyla selamlıyorum, hepimizin ağabeyi sayın Mevlüt Aslanoğlu'nu sevgiyle anıyorum ve yüce Meclisimizin Beşinci Yasama Yılı'nın ülkemize, milletimize ve tüm milletvekillerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Başkan, yeni yasama yılına dair duygu ve düşüncelerini paylaştıktan sonra gündem dışı konuşma için üç milletvekiline söz verdi. Başkanlığın Genel Kurula sunuşlarına geçildi. Bilgiye sunulan tezkereler okundu. Daha sonra AK Parti Grubu'nun, çalışma sürelerini düzenleyen önerisi görüşülmeye başlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.