Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Genel Kurulu Olağanüstü Toplanıyor

ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu, yemin, tezkere ve RTÜK üyelik seçimi için olağanüstü toplanıyor.Meclis Genel Kurulu, bugün saat 13.00’te olağanüstü toplanacak. İlk olarak geçici hükümette yer alan ve milletvekili olmayan 11 bakan, Genel...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu, yemin, tezkere ve RTÜK üyelik seçimi için olağanüstü toplanıyor.
Meclis Genel Kurulu, bugün saat 13.00’te olağanüstü toplanacak. İlk olarak geçici hükümette yer alan ve milletvekili olmayan 11 bakan, Genel Kurul’da milletvekili yemini edecek. Ardından süresi 2 Ekim’de dolacak olan Suriye ve Irak tezkeresinin görüşmelerine başlanılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi üzerinde siyasi parti grupları söz alacak. CHP ile MHP’nin oylanacak hükümet tezkeresine "evet" oyu vermesi beklenirken, milletvekilleri son olarak CHP’den boşalan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelik seçimi için oy kullanacak.
Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül milletvekillerine bilgi verecek. AK Parti Grubu adına İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, CHP Grubu adına İzmir Milletvekili Aytun Çıray görüşlerini aktaracak. MHP ve HDP grubundan da birer milletvekili konuşma yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.