Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Dışişleri Komisyonu’ndan Gürcistan’a Destek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu, NATO’nun Varşova Zirvesi öncesinde Gürcistan’a destek verdi.TBMM Dışişleri Komisyonundan Gürcistan’ın NATO üyeliğine ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye ve Gürcistan’ın stratejik...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu, NATO’nun Varşova Zirvesi öncesinde Gürcistan’a destek verdi.
TBMM Dışişleri Komisyonundan Gürcistan’ın NATO üyeliğine ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye ve Gürcistan’ın stratejik ve istisnai ilişkilerinin olduğunu belirtilerek, Gürcistan’ın NATO üyeliğinde bazı unsurların dikkate alınması gerektiği ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Gürcistan’ın Avrupa- Atlantik güvenliğine NATO’nun açık kapı politikasına katkı vereceği ve rolü, NATO’nun açık kapı ve genişleme politikasının ülkelerin özgür iradesi ve üye olmak isteyen ülkelerin talepleri ve 3. ülkelere tehdit olmaması, Gürcistan’ın istikrar ve güvenliğinin Avrupa- Atlantik bölgesi önemi, Gürcistan’ın NATO operasyonları ve görevlerine katkısı, NATO’nun bölge barışının güvenliği, istikrarı ve demokratik değerlerine katkısı.”
8-9 Temmuz 2016 tarihinde Varşova’da yapılacak NATO Zirvesi’nde ülkeleri üyelik için aday statüsü vermenin önemi kaydedilen açıklamada, “İttifak ve NATO üyesi ülkeler arasında savunma ve güvenliğin arttırılması. NATO-Gürcistan işbirliğinin ve Budapeşte Zirvesi’nde açıklanan üyelik sürecinde Yıllık Ulusal Planın önemi. Budapeşte Zirvesi’nden itibaren Gürcistan tarafından üstlenilen demokrasi, yargı, hukukun üstünlüğü ve savunma reformları. Özgürlük, egemenlik, uluslar arası tanınan sınırlar ve sınır bütünlüğü konularında desteğin onaylanması. Gürcistan gerekli adımları atmasının teşvik edilmesi ve Galler Zirvesi’nde NATO-Gürcistan paketinin işbirliğini uygulanması entegre edilmesi” ifadeleri kullandıldı.
NATO’nun açık kapı politikası çerçevesinde Gürcistan’ın savunma, hukukun üstünlüğü ve demokrasi alanında başardıklarının önemine dikkat çektiği ifade edilen açıklamada, Gürcistan, Varşova Zirvesi’nde NATO üye adaylığının bir adım daha ileri gitmesi mesajını verdiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.