Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanvekili Aydın: “İman gücü tank ve savaş uçaklarına galip geldi”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa’da halka hitap ederek, “Milletin iman gücü tank ve F-16 savaş uçaklarına galip geldi” dedi.TBMM Başkanvekili Aydın, AK Parti Şanlıurfa...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa’da halka hitap ederek, “Milletin iman gücü tank ve F-16 savaş uçaklarına galip geldi” dedi.
TBMM Başkanvekili Aydın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, İbrahim Halil Yıldız, Ahmet Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri ile birlikte Şanlıurfa Rabia Meydanı’na gelerek halka hitap etti.
Ahmet Aydın, Meclis olarak Fetullah Gülen’in iadesini talep ettiklerini ifade ederek, "Savaşların bile bir kuralı varken, gözü dönmüş bu hainler milletin parasıyla alınan silahları millete doğrulttular. Hedef milletin iradesiydi, hedef vatandı, hedef bayraktı, hedef milletin geleceğiydi, hedef namusumuz gibi bildiğimiz irademizdi. Biz irademizi namusumuz biliriz. Bu namussuzlara namus teslim edilmez. Tarihin en büyük, en kanlı darbesiyle karşı karşıyayız. Eğer bu halk onlara dersini vermeseydi, onlara karşı durmasaydı canları pahasına direnmeseydi. Türkiye’yi bitireceklerdi” dedi.
Ahmet Aydın konuşmasının devamında, “Bir karar verecektik. Ya tarih olacaktık, ya da tarih yazacaktık. Bu millet kararını verdi ve yeniden küllerinden savrularak, yeniden dirilerek, yeniden uyanışa geçerek, yeni bir tarih yazdı. Bu yeni tarih ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Onursuz bir şekilde yaşamaktansa onurlu bir şekilde tankların altında can veririz. Gözünü kırpmadan tankların önüne göğsünü siper eden, sıkılan kurşunlara karşı ellerindeki bayraklarıyla dimdik duran ve vatanı için şehit düşen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim mekanlarını cennet eylesin, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hainlerin hak ettiği cezaya çarptırılacağını belirten Aydın, “Olağanüstü hal kararıyla bu hainlere yapılması gerekenler yapılacak, verilmesi gereken cezalar verilecek. Fitne şebekesine yapılması gereken yapılacak. Bu millet bir gecede vatanın ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Milletin iman gücü tank ve F-16 savaş uçaklarını yendi. Bu şerden inşallah hayır çıkaracağız. 1950 yılından bu yana 16 kez darbe girişimi olmuş, 15 Temmuz gecesi ise 17. darbe girişimine milli irade öyle bir tokat indirdi ki bundan sonra kimse yeni bir darbe girişimine cesaret edemeyecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar demokrasi meydanlarında nöbet tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Ahmet Aydın, daha sonra Adıyaman’a hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.