Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanvekili Aydın: “Başkanlık Sistemi Geleneklerimize Uygun”

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, ‘Başkanlık Sistemi’yle rejim değişikliğinin yaşanmayacağının altını çizerek, bu sistemin geleneklerimize uygun olduğunu kaydetti.Partisinin Adıyaman aylık olağan yönetim kurulu toplantısına katılan...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, ‘Başkanlık Sistemi’yle rejim değişikliğinin yaşanmayacağının altını çizerek, bu sistemin geleneklerimize uygun olduğunu kaydetti.
Partisinin Adıyaman aylık olağan yönetim kurulu toplantısına katılan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 22 Mayıs’ta yapılacak olan 2. olağanüstü kongre üzerinden fitne çıkarmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini vurguladı.
AK Parti’nin dava partisi olduğunu ve bayrak yarışlarının olağan olduğuna işaret eden Ahmet Aydın, “AK Parti değerleri olan, ilkeleri olan bir dava partisidir. AK Parti, kongrelerinde sandalyelerin havada uçuştuğu bir parti değildir. AK Parti birlik ve beraberlik içerisinde, bayram coşkusu ile kongrelerini yapmıştır. İnşallah 22 Mayıs’ta yapılacak 2. olağanüstü kongrede de her zamankinden çok daha coşku ile bu kongresini gerçekleştirecektir. Bu bayrak yarışında bayrak teslimini yapacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, partimiz kesinlikle fitneye meydan vermeyecek. Burada her bir arkadaşımız bizler için çok çok değerlidir” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 93 yıllık tarihinde 64 hükümetin kurulduğunu ifade eden Ahmet Aydın, parlamenter sistemin Türkiye’ye uygun olmadığını söyledi.
Aydın konuşmasında, “Sayın Başbakanımız, Sayın Genel Başkanımız kim olursa olsun yine aynı duyarlılıkla, yine aynı hissiyatla hep birlikte, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde bu kalkınma hamlesini devam ettireceğiz. Ama şöyle de bir şey var. Ne kadar dava kardeşliği, dünya ahiret kardeşi olursak olalım, kişilerde en ufak bir problem yok ama sistemden kaynaklanan çok ciddi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bugün ‘Başkanlık Sistemi’ diyorsak tam da bunun için diyoruz. Çünkü bu sistem kalıcı, istikrarlı, güven ortamını sağlayan bir sistem değildir. Cumhuriyetin 93. yılındayız. 93 yılda 65. hükümeti kurma çalışmaları yapılıyor. Dolayısıyla eğer 2023’ü yakalamak, 2071’i hedefe koymak istiyorsak bu istikrarın devam etmesi lazım. Yasama, yürütme ve yargının tam olarak birbirinden ayrıldığı daha demokratik bir sistem olan, yürütmenin çift başlı değil de tek başlı olduğu, yasama ile yürütme arasında bir dengeleme mekanizmasının olduğu, birbirlerinin işine müdahale etmediği, daha demokratik bir sistem olan, kararların etkili, daha hızlı ve çabuk alındığı bir sistem olan Başkanlık modeline tam da bunun için ihtiyaç vardır. Bugüne kadar Türkiye koalisyonlarla idare edilmişse, hükümetlerin ömrü 1 buçuk yıl sürmüşse bunun nedeni bu parlamenter sistemin acziyetidir” ifadelerine yer verdi.
‘Başkanlık Sistemi’nin geleneklere uygun olduğunu aktaran Aydın, “Bu sistem geleneklerimize de uygun bir sistem. Türkiye’ye özgü bir şekilde iyi örneklerini alarak, hükümet sistemi olarak uygulanması gerekiyor. Bu bir rejim değişikliği değildir. Algı operasyonlarıyla Türkiye’nin eyaletlere ayrılacağı söyleniyor. Kesinlikle böyle bir şey yoktur” diye konuştu.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez ise, fesat çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirterek, dava partisi olduklarını ve 22 Mayıs’ta büyük bir coşku ve heyecan ile kongrenin gerçekleştirileceğini ifade etti.
Milletvekili Salih Fırat ise konuşmasında, Türkiye’nin terör konusunda zor bir süreçten geçtiğini ancak bu sürecin sonunda aydınlık günlerin beklediğini ifade ederek, kongre sürecinden birlik ve beraberliğin çıkacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.