Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Yılmaz: “Kentlerin Tarihi Ve Kültürel Değerlerini Ortaya Çıkaracağız”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünün içerisine yaptırılan İsmet Yılmaz Bulvarı, kavşağı ve köprüsünün açılış törenine katıldı.TBMM Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünün içerisine yaptırılan İsmet Yılmaz Bulvarı, kavşağı ve köprüsünün açılış törenine katıldı.
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bir dizi programa katılmak üzere karayolu ile Ankara’dan Sivas’a geldi. Yılmaz, ilk olarak Karşıyaka’da yapımı tamamlanan Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camii’nin açılış törenine katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan programda konuşan TBMM Başkanı Yılmaz, “Cami kelimesi toplanmak, bir araya gelmek anlamına gelen cem kelimesinden gelir. Cami birliğimizi pekiştirecek, vatan sevgisini aşılayacak, barış ve kardeşliğin temel değerler olduğunu öğretecek, insani hizmetin hakka hizmet olduğunu söyleyecek. Hakkın rızasını kazanabilmek için de insanların duasının alınması gerektiğini söyleyecek. İşte bu milli birliğin öğretildiği yerler de camilerdir. Camilerimiz her şeyden önce ibadet edilen mekanlardır. Allah’a kul olarak bir araya toplanıp ibadet edebiliriz. Ancak ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı yerlerdendir de. Tabi bir kültür merkezidir. Cami bizim toplumumuzun da temelindedir, hayatımızın temelindedir, ibadethanedir, bir kültür merkezidir” dedi.
Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez ve diğer il protokolü üyeleri ile birlikte kurdele keserek caminin açılışını gerçekleştirdi.
KENDİ ADINI TAŞIYAN BULVAR, KÖPRÜ VE KAVŞAĞIN AÇILIŞINI YAPTI
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Sivas Belediyesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisine yapılan İsmet Yılmaz Bulvarı, köprüsü ve kavşağının açılışına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Yılmaz, “Bizim şehir tasavvurumuz aynı zamanda medeniyet tasavvurumuzdur. Şehir mirasımız aynı zamanda medeniyet mirasımızdır. Sivas’tan bahsedince mutlaka Selçuklu’dan bahsediyoruz. Sivas’tan bahsedince mutlaka Osmanlı’dan bahsediyoruz ve Cumhuriyet döneminden bahsediyoruz. İşte üç uygarlığın birikimi Sivas’ta var. Şehre bir yapı eklerken hem bugünün Sivas’ına ve insanına karşı hem de yarının Sivas’ına ve gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Şehre eklediğimiz her yapının şehre bir değer katmasını, insanımıza daha huzurlu ve mutlu olmasına vesile olmasını istiyoruz. Tabi bu da özenli bir çalışmayı zorunlu kılmaktadır” dedi.
“KENTLERİN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”
Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturarak insanların yaşam kalitesini artırmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın şehirlerdeki yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Sivas’ın nüfusu ne olursa olsun ama Sivas’ta yaşayan insanlarımızın yaşam standartlarını artırmak bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Şehirlerde yeni gelişen alanlarda kişi başına 10 metrekare olan yeşil alan şartını 15 metrekareye çıkarıyoruz. Sivas için uzun vadeli vizyonlar belirleyerek turizmiyle, tarımıyla kalkınmış olarak evlatlarımıza teslim etmek istiyoruz. Tarihi, kültürel ve estetik değerlerimize uyumlu kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Kentlerin tarihi ve kültürel kimliğini ortaya çıkaracağız ve tarihi şehir merkezlerine ayrı bir canlılık kazandıracağız” ifadelerimi kullandı.
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler sağanak yağış altında İsmet Yılmaz Bulvarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Kavşak üzerinde yürüyen Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra İsmet Yılmaz Köprüsü ve Kavşağı’nın açılışını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.