Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Kahraman: "Uluslararası Bir Derttir Terör, Milliyeti, Dini Yoktur"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Uluslararası bir derttir terör, milliyeti, dini yoktur, menşei dünyayı zora sokmaktır. Ama biz her zorluğun üstesinden gelmeyi bilen bir milletiz, köklü bir tarihimiz var" dedi.Kadın...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Uluslararası bir derttir terör, milliyeti, dini yoktur, menşei dünyayı zora sokmaktır. Ama biz her zorluğun üstesinden gelmeyi bilen bir milletiz, köklü bir tarihimiz var" dedi.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun 7. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla TBMM’de tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vizta Turizm ve Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı, milletvekilleri ve yabancı misyon şefleri katıldı. TBMM Başkanı Kahraman, yabancı toplumlardaki söylemi genelleme yaparak kadın sorunuyla ilgili zihniyet değişikliğini, dönüşümünü gerçekleştirmenin mümkün olmadığını söyledi. Kahraman, "Büyük devletlerin derdi büyüktür. Diğer devletler o büyümeyi önlemek için önlerine maniler çıkartır. Uluslararası bir derttir terör, milliyeti, dini yoktur, menşei dünyayı zora sokmaktır. Ama biz her zorluğun üstesinden gelmeyi bilen bir milletiz, köklü bir tarihimiz var. Bir aşiret değil, bir devletiz. Üç kıtaya, yedi denize hükmetmiş, 20 milyon kilometrekareye çıkmış bir büyük cihan devletinin varisleriyiz. Önümüz kesilmeyecekti. Kadını erkeğiyle beraber üstesinden geleceğiz" dedi.
Kahraman, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi.
Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ise, 20. yüzyılın iki dünya savaşına ve bütün alanlarda hızlı deşikliklere tanıklık ettiğini belirterek, "Yeni dönemde soğuk savaş yerini yeni çatışmalara, savaşlara, işgallere bıraktı. Demokrasi, insan hakları, eşitlik, hukuk, refah kavramları çok konuşuldu ancak bu kavramların getirdiği kazanımlar dünyada adil ve eşit şekilde dağıtılamadı. Dünya dengelerindeki bu çarpıklık en fazla kadınlarımızı etkiliyor. Dünyanın her yerinde savaş, terör, istismar, taciz önce kadını ve çocukları vuruyor, onların haklarını gasp ediyor. Annesinin kollarında ölen çocuklar, açlığa teslim olan küçük bedenler, sahile vuran evlatlarımız insanlığın geleceğiydi" ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, kadının yaşanan dünyanın bir gerçeği olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz kültürel değerler bizim bu gerçeğe bakışımızı daha anlamlı kılmaktadır. Bu değerleri yaşatmak, arzu etiğimiz medeniyet çizgisini yakalamak öncelikli hedefimizdir. Sorunlarının önünü geçmekte, öncü kadınlar yetiştirmekte, kız çocuklarımızın anaokulundan itibaren eğitimlerini tamamlamaları ve istihdamı kolaylaştırıcı iş gücüne sahip olmaları çok önemlidir. Eğitim her işin başı ve sorunların çözümünde atılması gereken adımdır. Eğitim uzun soluklu bir süreçtir" şeklinde konuştu.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sezer Katırcıoğlu ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir da birer konuşma yaptılar.
Vizta Turizm ve Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı, kadınların fırsat eşitliğine sahip olması için Meclis Komisyonu’nun son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, toplumda, eğitimde kadınlara eşit şartlar sağlamanın Türkiye’yi daha sağlıklı bir toplum yapacağını belirtti.
Törende işitme engelli genç piyanist Esra Ceren Karayaka’ya, Şeref Mengene ve görme engelli eşi Fatma Mengene’ye, ürettiği Noel çelenkleri ile örnek bir girişimci olan Gülfer Kızılçay’a, akrobasi timi Türk Yıldızları’nın ilk kadın üyesi olan Pilot Binbaşı Esra Özatay’a, Türkiye’nin ilk ve tek kadın karakol komutanı olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydar’a ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Dilek Sabancı’ya plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.