Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve müftüleri kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve 81 il müftüsünü kabul etti.TBMM Başkanı Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve 81 ilin müftüsünü kabulünde yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve 81 il müftüsünü kabul etti.
TBMM Başkanı Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve 81 ilin müftüsünü kabulünde yaptığı konuşmada, “Eğitim ne kadar mühim, onu görüyoruz. Tankın namlusunu, emrindeki tankın namlusunu onu ona teslim eden milletine çeviren insanlar Meclis’e de çevirdiler” ifadelerini kullandı.
Kahraman, milletin hürriyetine sahip çıktığını ve darbenin bu şekilde önlendiğini kaydederek, Türkiye’nin karıştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Kahraman, “Hocam bir öneriniz vardı. Parti liderleri bulundukları illerde miting yapsınlar nihai olarak. İzmir’de yapsın Kemal Bey. Devlet Bey Osmaniye’de yapsın. Selahattin Bey nerede yapacak bilmiyorum. O da yapsın. Adı Selahattin. Ne olacak? Bırakalım hendekleri çukurları. Bölemezsiniz bu ülkeyi” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise, Gazi Meclis’in ikinci defa gazi olduğunu söyleyerek, “81 il müftüsü, 118 bin din görevlimiz camilerin ışıklarını yakarak özgürlüğümüzün simgeleri olan nihalelerimizle milletimizi kendi hukukuna sahip çıkmaya davet etmiştir. Bu süreci, aziz milletimizin gösterdiği soylu direnişi iki şeyle taçlandırdığımızda anlamlı olacaktır. Birincisi millet olarak bu soylu direnişi adalet ve merhametle taçlandırmamız lazım. Bu soylu direnişi adalet ve merhamet ile taçlandırdığımız zaman tarihteki yerini alır. Aksi halde kin ve nefrete dönüşürse Allah korusun hepimiz zararlı çıkarız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.