Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın’dan gündeme ilişkin açıklamalar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’da yaptığı bayram ziyaretleri sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Adıyaman’da gerçekleştirdiği bayram ziyaretleri sonrası...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’da yaptığı bayram ziyaretleri sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Adıyaman’da gerçekleştirdiği bayram ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulunan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Özellikle bugün barışın, kardeşliğin, huzurun hakim olduğu mübarek bir gün, Kurban Bayramı. Dolayısıyla bayramı bayram tadında yaşamayı arzu ediyoruz. Bakın 15 Temmuz gecesi bütün alçakları, FETÖ’nün değirmenine su taşıyan ahlaksızları, onun teröristlerini bu ülkenin kurumlarından temizlerken diğer taraftan bakıyorsunuz PKK bir taraftan Elazığ’da, Bitlis’te, Diyarbakır’da patlıyor. Tam o teröristlere karşı PKK’ya karşı ciddi bir mücadele yürütürken bir bakıyorsunuz IŞİD Gaziantep’te düğün evini yas evine çeviriyor. Şimdi bakıyorsunuz birine vurduğunuz zaman diğerinden ses çıkıyor. Bütün bunları idare eden, aslında bütün bunlarla birlikte yürüyen, bunları bir şekilde bu millete karşı organize eden, bir arada tutan bir Haçlı zihniyeti var. Bu patlamalar sıradan değil. Sözüm ona Kürt kardeşlerimden bahsediyorlar. Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapan PKK terör örgütüdür. Bu devlete, bu millete en büyük alçaklığı yapan FETÖ terör örgütüdür. İslam alemine, bütün dünyaya ve bütün dünyanın barışına en büyük ihaneti yapan yine aynı şekilde DAEŞ dediğimiz kanlı terör örgütüdür. Bunların hepsi birer terör örgütüdür. Bu millete karşı, İslam alemine karşı, bütün insanlığa karşı yönelen saldıran terör örgütleridir. Hiçbirini mazlum göstermeye çalışmasın Batı. Senin teröristin iyi benimki kötü ya da benimki kötü seninki iyi değil. Terör terördür, şiddet şiddettir. Nereden gelirse gelsin, kaynağı ne olursa olsun, kimden kime karşı işlenirse işlensin bütün terör örgütleri kötüdür ve hepsinin bütün dünya tarafından lanetlenmesi lazım. Bugün Diyarbakır’da, Van’da patlayan PKK, yarın bakıyorsun Paris’te patlayabiliyor. Bugün Türkiye’ye karşı Gaziantep’te bir düğün evinde patlayan IŞİD, günü geliyor Brüksel’de kendini patlatabiliyor. Dolayısıyla dünya artık küresel bir dünya. Ve terör örgütlerinin hepsi küreseldir. Onun için dünyanın aklını başına alması lazım. Başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere. Bütün güçlerin bir şekilde teröre karşı ortak hareket etmesi lazım. Bu bayramda da hakikaten çağrımız odur ki bu fitne odaklarının bu millete ve bu insanlara karşı yönelen, bütün insanlığı tehdit eden tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Ve dünyanın buna karşı ciddi bir tedbir alması lazım. Bugün eğer IŞİD Suriye’de bu kadar barınıyorsa, bu kadar alan açıldıysa bunda Batı’nın kabahati çoktur. Bakın 5 seneden sonra ilk kez Türkiye’nin geldiği noktaya geldiler. Cerablus’a neden Türkiye girdi. Çünkü oradan ciddi saldırılar geldi. Kilis’e geldi, Kamışlı’ya geldi. Yine en son Karkamış’ı boşaltmak zorunda kaldık. Nice insanlarımız özellikle Kilis’te hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.
“IŞİD’te en çok Batı’nın vatandaşı var”
IŞİD’din Cerablus’ta alan bulduğunu ve en çok orada Batı insanlarının yer aldığını belirten Aydın, “En çok Fransız, İngiliz var orada. Şimdi Türkiye’ye karşı ben bir terör örgütünü destekliyorum dersen yarın öbür gün gelir seni de bulur bu terör örgütü. Onun için bu bayram günü şapkalarımızı önümüze koyacağız. Bütün insanlığın bu kadar sıkıntı yaşaması beş büyük ülkenin dudağı arasında mıdır. Bir bakıyorsun söz konusu bir İslam bölgesi olunca kulağı duymuyor, gözü görmüyor. Ama başka bir bölge olunca hemen müdahaleyi yapabiliyor. Vicdanlı olmamız lazım, merhametli olmamız lazım” dedi.
FETÖ’nün hangi kurumda ve hangi alanda olursa olsun temizleneceğini vurgulayan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Hangi kuruma sızmışlarsa sızsınlar temizlenecekler. Sivil kurumlar, siyasi kurumlar fark etmez. Bu devleti ele geçirme operasyonudur, bu sıradan bir darbe girişimi değildir. Bu Türkiye’yi bölme, Türkiye’yi Suriye’ye dönüştürme projesidir. Şuan bütün terör örgütlerinin yapmaya çalıştığı şey budur. 17-25 Aralık’tan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi bu noktada çok ciddi bir eleme sürecinden geçirdi. Aynı zamanda belediye seçimlerinde belediye başkan adayları çok ciddi bir şekilde süzgeçten geçirildi. Milletvekili seçimlerinde de aynı şekilde yapıldı. İşte ondan sonra hükümet değişiklikleri oldu. Bu değişikler işte bu FETÖ terör örgütüyle bağlantısı tespit edilenler bu sistemin içerisine sokulmamaya çalışıldı. Sızan var mıdır, olmuş olabilir. Nitekim 4 belediye başkanı açığa alındı. Her kurumun kendisini çek etmesi, her kurumun kendisini ayıklaması lazım. Dolayısıyla bütün siyasi partilerin de aynı şekilde varsa içlerinde böyle bir şey mutlaka bir arınma süreci yaşaması lazım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kamuda çalışan taşeron işçilerine kadro verilmesiyle alakalı olarakta açıklamalarda bulunan Aydın, “Yaşadığımız süreci görüyorsunuz. Bakın geçen Sayın Başbakanımız açık bir şekilde dile getirdi. ’Bu son 100 günde başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi’ dedi. Hakikatten Türkiye Cumhuriyeti bakın tarihinde bu kadar çok olayı kısa süre içerisinde yaşamadı. Bu şunu gösteriyor. Türkiye emin adımlarla ilerliyor. Türkiye hızlı bir şekilde büyüyor, kalkınıyor, demokratikleşiyor. Ve bu birilerini rahatsız ediyor. Dolayısıyla kim rahatsız oluyorsa olsun, kim bu millete karşı ne girişimde bulunursa bulunsun biz millet olarak gücümüzü, birliğimizi muhafaza edeceğiz ve bütün bu girişimleri inşallah bertaraf edeceğiz. Günü geldiğinde Başbakanımız ve hükümetimizin ilgili yetkilileri, Cumhurbaşkanımız zaman zaman vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeleri açıklıyorlar. Buna ilişkin olarakta günü geldiğinde tekrardan bu konu masaya yatırılır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.