Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen: "İncirlik üssü Almanlara yeniden açılmalı"

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, ABD’nin her geçen gün her durumda saldırdığını Türkiye’ye karşı ülkemizin en iyi müttefikinin AB ülkeleri olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, ABD’nin her geçen gün her durumda saldırdığını Türkiye’ye karşı ülkemizin en iyi müttefikinin AB ülkeleri olacağını söyledi.

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Türkiye’nin Almanya siyaseti üzerine değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyareti Türkiye’nin AB ve Almanya ilişkilerinde bir dönüm noktası olacağını kaydeden Prof. Dr. Şen, "ABD’nin her geçen gün her durumda saldırdığı Türkiye’ye karşı ülkemizin en iyi müttefiki AB ülkeleri olacak. Başta Almanya olmak üzere, Türkiye bu ilişkileri yeniden gözden geçiriyor. İlk olarak Hollanda ile başlayan büyükelçi değişimden sonra şimdi üç günlük Almanya ziyareti ekonomik ve politik açıdan Türkiye’nin önünü açabilir. Bu ziyarette en büyük handikap Almanya’da yapılacak olan karşı mitingler ve bir çok Alman politikacının Türkiye’ye olan tepkisinin devam etmesi. Bu tepkiler basına da aynı şekilde yansıyor. Artık Türkiye’ye saldırmak Almanya’da hobi haline geldi" dedi.

Almanya için Türkiye Ortadoğu politikası açıklaması çok önemli

İncirliği terk edip Ürdün’e giden Alman askerleri ve Alman ordu mensuplarının o bölgede hareketsizliğe mahkum olduğu bilgisini veren TAVAK Başkanı, "İncirlik Hava Üssü’nden her gün Suriye’ye geçiş sağlayan bu Tornado uçakları artık Ürdün’de hareketsizlik içinde. Türkiye ile ilişkilerinin düzelmesinden sonra İncirlik’e tekrar dönmeyi planlayan Almanya, ayrıca Suriye ve Irak konusunda Türkiye ile ciddi bir iş birliği yapmak istiyor" ifadelerini kullandı.

"Almanya, Suriye’nin yeniden inşası konusunda Türkiye’nin önünü açmak istiyor"

Almanya demiryolları olmak üzere Türkiye’deki birçok alt yapı yatırımına ilgi duyduğunu vurgulayan Şen, "Ayrıca, Almanya kendisinin de katılacağı Suriye’nin yeniden inşası projesinde Türk inşaat şirketlerinin önünü açmak istiyor. Diğer bir konuda AB Parlementosu’nda Türkiye’ye karşı getirilen çekincelerin azalması için çabalar gösterecek ve en önemlisi Gümrük Birliği’nin iyileştirilmesine yeşil ışık yakacak. Türkiye-Almanya arasında en büyük köprü görevi gören 3 milyon 200 bin Almanyalı Türk’ün yaşamlarını kolaylaştırarak onlara karşı belirli yaptırımları azaltabilecek tüm bu gelişmeler Türkiye-Almanya ilişkilerini tekrar düzeltecek. Türkiye’de ülkede tutuklu bulunan 50 kadar Almanı serbest bırakacak. Cumhurbaşkanı’nın Merkel ve Frank Walter Steinmeier ile görüşmeleri bu konu açısından çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.