Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanrıkulu: Duble yollardaki 45 milyar TL zarar için soruşturma açıldı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, duble yollarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu’nun Başbakan’a yönelttiği sorular şöyle: "Duble yolların yaklaşık yüzde 80’inin 2-3...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, duble yollarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu’nun Başbakan’a yönelttiği sorular şöyle:

"Duble yolların yaklaşık yüzde 80’inin 2-3 yıllık dayanıklılıkta kaplamadan yapılmasının gerekçesi nedir?
Duble yolların yüzde 80’inin en fazla 3 yıllık ömürde yapılmaları nedeniyle son 12 yıllık dilimde en az yaklaşık 45 Milyar TL kamu aleyhine zarar oluşmuştur. Övünülen duble yol başarısının arkasında yatan 45 milyar TL’lik zarar için soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır?
Duble yolların yapımındaki 45 milyar TL’lik zarar ile tüm şehirler arasındaki ulaşımı sağlamak için Almanya’daki BAHN demiryolu sistemi yapılamaz mıydı? BAHN demiryolu sisteminin ülkemize uyarlanması durumunda maliyeti ne olacaktır? Bu sisteme dair planlama yapılmış mıdır?
Son 12 yıllık dönemde sathı 2-3 yıl dayanıklı yani kısa ömürlü kaplamadan yapılan 16 bin 181 kilometrelik yol yapımı için kamu kaynakları zarara uğratılarak 45 milyar TL’lik kaynak hangi firmalara ne kadar tutarlarda aktarılmıştır?
Duble yol yapım işi verilen şirketlerden hangileri daha sonra onarım işlerini almışlardır? Onarım işlerine ne kadar ödenmiştir?"

Sezgin Tanrıkulu soru önergesinde, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanının, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 'Duble yolların yüzde 80’i 2 veya 3 yıl dayanabilen sathı kaplamadan oluşuyor' ifadesi ve AKP Hükümetleri döneminde 19 bin 558 kilometrelik bölünmüş yolun, 16 bin 181 kilometresinin sathı 2-3 yıl dayanıklı yani kısa ömürlü kaplamadan ve yolların sadece 3 bin 377 kilometrelik sathının Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) yani uzun ömürlü kaplamalardan inşa edildiği ve AKP Hükümetleri döneminde yapılan toplam 19 bin 558 kilometrelik yol için yaklaşık 74.7 milyar TL (eski parayla 74.7 katrilyon lira) harcandığı bilinmektedir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.