Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanal'dan, AYM önündeki polis müdahalesine tepki

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, dershanelerin kapatılmasına karşı Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde basın açıklaması yapmak isteyen Pak Medya-İş, Haber-İş, Cihan-Sen üyelerine güvenlik güçlerinin müdahalede bulunmasına tepki...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, dershanelerin kapatılmasına karşı Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde basın açıklaması yapmak isteyen Pak Medya-İş, Haber-İş, Cihan-Sen üyelerine güvenlik güçlerinin müdahalede bulunmasına tepki gösterdi. Ülke sınırlarının kevgire döndüğünü belirten Mahmut Tanal, terör örgütlerinin sınırlarda kevgir gibi girip çıktığı halde o sınırları koruyamayan bir devletin, vatandaşın basın açıklamasına tahammül edemediğini vurguladı.

CHP'li Tanal, "Özgürlüklerin bekçisi olarak vatandaşa biber gazı ile su sıkılmasın" diye AYM önüne geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Emniyet mensupları burada bu tedbiri alacaklarına sınır kevgir gibi, Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarında terör örgütü gidip geliyor. Vatandaş burada demokratik, barışçıl gösteri hakkını ve basın açıklaması yapıyor, basın açıklamasına tahammülsüzler. Basın açıklaması yapılmasına karşılık emniyet, 'su sıkacağız biber gazı ile sizi dağıtacağız' dedi. Halbuki bu insanların hepsi öğretmen, medeni, uygar insanlar; basın açıklamalarını yapıp dağılmak istediler. Sizin gözlerinizin önünde zaten herkes aracına geliyor, aracına binmelerine bile tahammül etmiyorlar, olayın şekli bu. Herhalde bu basın açıklaması birilerini çok rahatsız etti. Ben özgürlüklerin bekçisi olarak, vatandaşa biber gazı ile su sıkılmasın diye buradayım."

"ÜLKENİN SINIRLARI KEVGİR GİBİ, TERÖR ÖRGÜTLERİ GİRİP ÇIKIYOR"

Mahmut Tanal, terör örgütlerinin sınırlarda kevgir gibi girip çıktığını, o sınırları koruyamayan bir devletin vatandaşın basın açıklamasına tahammül edemediğini vurgulayarak, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bugün burada barışçıl basın açıklaması yapan insanlara polisin bu tahammülsüzlüğü kabul edilebilecek bir durum değil. Bu adete 'iktidarın polisi' diyeceğiz, 'halkın polisi' değil. Halkın polisi halka bu kadar düşman gözü ile bakamaz. Halkın polisi vatandaşına bu kadar eziyet edecek bir muamele uygulamaması lazım. Dikkat ettiyseniz vatandaş aracını buraya park etmiştir. Hepimizin gözü önünde 10 dakika tahammül edemeden araçlarını çekici ile çektiler. Yani bu adaletsiz bir uygulamadır. Netice itibari ile Türkiye’nin namusu, haysiyeti, onuru bir ülkenin sınırıdır. Ülkemizin sınırları kevgir gibi terör örgütleri girip çıkıyor. Terör örgütleri sınırlarda kevgir gibi girip çıktığı halde o sınırları koruyamayan bir devlet vatandaş gelmiş burada basın açıklaması yapıyor. Basın açıklamasına tahammül edemiyorlar, bu uygulamalarını ben kınıyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.